Bàsquet - Copa del Rei
Esports 13/02/2021

Una final que és un clàssic

i
Àlex Gozalbo
2 min
Sarunas Jasikevicius

BarcelonaEl Barça i el Reial Madrid s’han repartit els últims onze títols de campió de la Copa del Rei i aquest diumenge (18.30 h, #Vamos) no serà una excepció. Els dos grans favorits, els equips que gestionen un pressupost més gran, lluitaran per tancar la setmana amb un nou trofeu a les seves vitrines i, de pas, generar dubtes al seu etern rival.

El Barça - Reial Madrid és el duel més disputat en la història de la Copa del Rei. Fins ara s’ha jugat 22 vegades. En el balanç total, el conjunt català domina clarament els clàssics amb 17 victòries i només 5 derrotes. Aquesta estadística inclou els dos últims precedents, quan l’equip blaugrana es va proclamar campió del torneig amb Thomas Heurtel com a MVP ( 2018 i 2019). Cinc jugadors (Víctor Claver, Kyle Kuric, Pierre Oriola, Ádám Hanga i Rolands Smits) segueixen a la plantilla culer.

Els dos aspirants al títol s’han enfrontat tres vegades aquesta temporada. El primer duel va ser favorable al Reial Madrid, que es va endur el títol de la Supercopa (72-67). Aquella final va agafar Sarunas Jasikevicius tot just acabat d’aterrar. El segon enfrontament va ser favorable al Barça, que es va imposar al Palau Blaugrana en un partit corresponent a la primera volta de l’Eurolliga (79-72). El tercer precedent és el de la 16a jornada de la Lliga Endesa i també va acabar amb celebració culer (82-87). Nikola Mirotic, amb 26 punts, 10 rebots i 41 de valoració, va tenir una actuació decisiva contra el seu exequip.

Històric Laso o estrena de Saras

Jasikevicius aspira a aixecar el seu primer títol com a entrenador del Barça. “Esperem jugar bé la final. No ens podrem relaxar ni un minut perquè enfront tindrem un rival d’altíssim nivell que segurament ens castigarà com ho ha fet el Baskonia, però cada partit és una nova història i el que ha passat anteriorment no significa res”, analitza el tècnic lituà.

La d’aquest diumenge serà la novena final de la Copa del Rei en l’última dècada per a Pablo Laso. L’entrenador del Reial Madrid ha classificat el seu equip per al partit decisiu en nou de les deu edicions del torneig que ha disputat. L’única excepció data del 2013. El balanç a la competició com a tècnic blanc impressiona: 24 victòries i tres derrotes.

El control del rebot i la gestió de les pèrdues de pilota seran dos aspectes decisius a l’hora d’imposar el ritme en la primera final del torneig que es disputarà sense aficionats a les graderies del WiZink Center de Madrid.

stats