COPA DEL REI
Esports 22/05/2016

La final del Harbor

Un nen anglès de 12 anys està a punt de quedar-se sol a Madrid i perdre's el partit perquè la policia deté el seu pare per culpa de l'alcohol

Albert Llimós
2 min
Membres de la policia efectuen registres als aficionats al voltant del Vicente Calderón

BarcelonaNo deu ser fàcil veure com la policia deté el teu pare. No deu ser gens fàcil quan tens 12 anys i esteu sols a Madrid. No deu ser gens fàcil quan, a més, ets en un altre país i el teu pare té les entrades per a una final de Copa. Això és el que va sentir el Harbor durant vint minuts als voltants del Vicente Calderón. El seu pare, sense samarreta, lluint els tatuatges, estava sent escorcollat per tres policies mentre el nen s'ho mirava des de la distància, sense deixar de picar amb el peu a terra, neguitós, i rosegar-se les ungles per temperar els ànims.

El noi venia a Madrid amb el seu pare i un amic per assistir a la final de Copa entre el Barça i el Sevilla. Lluïa orgullós la seva samarreta blaugrana, i tres pins del club dels seus amors demostraven la fidelitat absoluta a uns colors que l'havien fet viatjar des d'Anglaterra fins a la capital espanyola. L'alcohol va estar a punt de privar-lo del seu somni. El seu pare i l'altre acompanyant van provocar un aldarull enmig de la zona d'aficionats sevillistes que va fer actuar la Policia Nacional. Van ser els 20 minuts més llargs per al Harbor, consolat per un parell d'agents que no sabien com actuar en aquest cas. El seu pare, pit descobert, es discutia amb els agents a crits –"Why? Why?", no parava de bramar–, mentre el nen li demanava des de la distància que callés, posant-se el dit índex als llavis per segellar un silenci claudicador. Perdre amb la policia, guanyar-se el Calderón.

Després d'uns minuts de màxima tensió, les entrades i els documents van tornar a la mà del pare, amb DNI espanyol –de Catalunya– tot i que parlava amb anglès a crits amb els agents. El Harbor ja no estava sol en un país estrany. Podria veure el seu Barça. Es van abraçar tots dos llargament, i el pare li va fer un petó al cap llarg mentre somreia. El Vicente Calderón els esperava. "Si no hi hagués hagut el nen, no haurien entrat", sentenciava un agent mentre el Harbor agafava ben fort el seu pare per allunyar-lo del bar on eren i el dirigia cap a la final.

stats