NATACIÓ
Esports 28/07/2019

Final decebedor de Belmonte a Gwangju

“Teníem opcions de medalla als 400 estils, però la Mireia ha arribat cansada a la cita", diu Fred Vergnoux

X.h.n.
1 min
Mireia Belmonte durant els Mundials de Gwangju.

BarcelonaAnàlisi autocrítica i sense embuts de l’entrenador de Mireia Belmonte un cop s’han acabat els mundials de natació de Gwangju. Fred Vergnoux, que alhora és el màxim responsable de l’equip espanyol, no va amagar el seu desencís pel discret paper de la badalonina en terres asiàtiques. “Teníem opcions de medalla als 400 estils, però la Mireia ha arribat cansada i ni tan sols ha pogut entrar a la final”, va lamentar el preparador francès, que també va cridar a la reflexió i no va defugir la responsabilitat: “Tenim molts deures abans dels Jocs Olímpics de l’any que ve. I ara mateix la nostra realitat és més greu que mai”.

Aquest missatge tan contundent pretén ser el punt de partida de la carrera olímpica. A Tòquio, Belmonte seleccionarà més les proves i, segons el seu entrenador, competirà després de fer “vacances més actives, sense desconnectar tant de la piscina”. La catalana disputarà els seus tercers Jocs Olímpics amb 29 anys.

Tres finals de l’equip espanyol

Més enllà de les dues finals (800 i 1.500) de Belmonte, ahir Joanllu Pons va disputar la prova definitiva dels 400 estils i es va classificar quart. El nedador mallorquí va encarnar un final feliç després d’uns mundials molt discrets per a la delegació espanyola, que només ha tocat el metall gràcies al waterpolo i a la natació artística.

stats