Esports 07/06/2016

La Fiscalia de l'Audiència Nacional demana jutjar Neymar per corrupció

El fiscal considera que han de testificar pel cas DIS el jugador, els seus pares, els expresidents del Barça i el Santos (Sandro Rosell i Odilio Rodríguez), i també altres representants dels dos clubs i l'empresa dels pares de Neymar

Ara
2 min
Neymar Jr. surt dels jutjats acompanyat del seu pare

BarcelonaLa Fiscalia de l'Audiència Nacional de Madrid ha proposat jutjar el cas de suposada estafa al fons brasiler DIS, que posseïa el 40% dels drets federatius de Neymar abans del fitxatge pel conjunt blaugrana. Segons ha informat la Cadena SER, el fiscal considera que han d'asseure's al banc dels acusats per delicte d'estafa i corrupció el jugador, els seus pares i els expresidents del Barça i el Santos Sandro Rosell i Odilio Rodrigues, respectivament. A més, també reclama que continuï el procediment contra el Barça, el Santos i l'empresa dels pares de Neymar per un delicte d'estafa com a persones jurídiques.

El fiscal José Perals, això sí, ha sol·licitat l'arxivament de la causa respecte a l'actual president del club, Josep Maria Bartomeu, en no quedar acreditada la seva participació en el traspàs del jugador.

A Neymar Jr. i al seu pare, Neymar, la Fiscalia els atribueix un delicte de corrupció en els negocis dels articles 286 bis i 288 del Codi Penal, que comporten penes de presó d'entre sis mesos i dos anys, així com multes considerables.

Segons la informació difosa per la SER, la Fiscalia proposa jutjar el jugador brasiler del Barça per corrupció perquè el 2011 hauria firmat per al conjunt blaugrana d'amagat del fons d'inversió brasiler, que tenia els seus drets federatius. Segons el fiscal, s'"altera d'aquesta manera el mercat del fitxatge de futbolistes i perjudica el fons DIS, que es va veure privat de la possibilitat que el jugador entrés en el mercat conforme a les normes de la lliure competència, i pogués obtenir una major quantitat econòmica amb el traspàs".

DIS reclama 10 milions d'euros

Pel que fa a la societat N&N, propietat compartida dels dos pares del jugador, aquesta societat i la mare només serien responsables a títol lucratiu, però al Barça i a Rosell la Fiscalia els atribueix un delicte d'estafa impròpia. Per aquest últim motiu també han estat acusats el Santos, antic conjunt del futbolista, i el seu expresident Odilio Rodrigues.

La Fiscalia considera que DIS va ser enganyat pel Barça, que va simular contractes per pagar-li menys pels drets federatius. Un d'aquests contractes va ser firmat per Neymar. A més, segons la SER, es creu que el club blaugrana només va pagar el 40% dels 17.100.000 euros que es van establir com a traspàs al Santos pels drets federatius del jugador, encara que en realitat va pagar 25.171.000 euros per aquest concepte, per la qual cosa a DIS li correspondrien 10.068.400 euros.

A més, segons l'emissora radiofònica, el Barça hauria enganyat el fons brasiler en respondre-li per carta l'11 de desembre de 2011, quan va dir que "no estava en negociacions ni tenia subscrit cap contracte o preacord amb el Santos pel traspàs o cessió del citat jugador". Aleshores, el Barça ja hauria pagat un avançament de 10 milions per assegurar-se Neymar.

stats