Esports 16/07/2021

El Florentino Pérez més dur insulta Figo

Continua el repertori del dirigent del Reial Madrid i els afectats aquesta vegada són el portuguès, Guti i Özil

Joan Carol
2 min
Florentino Pérez, president del Reial Madrid.

BarcelonaCom si fos un calendari d'advent, cada dia apareix una nova sorpresa. Però en lloc de ser una xocolatina o una llaminadura, l'estupefacció la genera un estirabot de Florentino contra qualsevol emblema del club blanc. Els dards del màxim mandatari de l'equip de Chamartín ja han fet diana en Raúl, Ronaldo, Mourinho i la premsa. Fins i tot la Quinta del Buitre ha rebut, en les converses de Florentino Pérez. En una nova edició diària, avui els afectats han sigut Guti, Luis Figo i Mesut Özil.

El primer a rebre és el portuguès. Figo va ser una peça clau en l'arribada de Pérez a la presidència del Reial Madrid, però tot i formar part de l’engranatge que el va dur al poder, no li té cap mena de respecte. En un àudio del 2006, un any després d'haver fet fora Figo del Madrid, va dir en una conversa privada que era qui destrossava el vestidor. "Figo és el que fot el vestidor. El millor ha sigut Zidane, sens dubte. Figo ha sigut un fill de puta. Com Raúl. Els dos pitjors han sigut Raúl i Figo". Pérez torna a esmentar Raúl, sempre per deixar-lo a l'altura del betum.

Qui rep per primera vegada, i doblement, és José María Gutiérrez. Pérez criticava l'any 2007 la renovació de Guti per part de Ramón Calderón, i el 2012, amb el jugador ja retirat, el discurs era encara més dur. Guti va durar tan sols un any al Reial Madrid quan Pérez va tornar a la presidència, i l'alternativa del de Torrejón de Ardoz un cop va penjar les botes va ser iniciar-se com a comentarista. Però Pérez no tenia clar que Guti pogués encaixar en cap emissora: "Ja li està bé, a la SER, per voler contractar un subnormal. Si és un subnormal! I a la Cope igual, els deixarà penjats, no hi anirà". Un altre cop, el Florentino Pérez amb més ganes d'atacar: "És un penques, està com una cabra i és el pitjor enemic d'ell mateix", afegia.

L'octubre del 2012 les dures paraules de Pérez, de qui està sortint a la llum el costat menys respectuós, van anar dirigides a l'alemany Mesut Özil. El president del Reial Madrid es reia, en una conversa, del jugador que va fitxar del Werder Bremen per la seva situació sentimental. "Va venir aquí amb vint-i-un anys i xicota", comenta Pérez. "Descobreix Madrid [...] Envia la xicota a prendre pel cul i canvia de vida. S'enamora d'una model italiana, de Milà. Agafava l'avió privat, se n'anava cap allà, feien una rebolcada i en tornava". L'anècdota que Pérez destapa sobre Özil i la seva nova parella guanya pes quan explica una conversa entre Mourinho i el lluç, nom amb què es referien a Özil dins el vestidor blanc. Pérez relata que l'entrenador blanc va dir al jugador: "¿Em deixes que et parli en confiança, com si fos el teu pare? Mira, la noia amb qui estàs s'ha embolicat amb tot l'Inter i tot el Milan. Inclòs el cos tècnic complet dels dos equips".

stats