Futbol
Esports 15/07/2021

Florentino també en té per a la premsa: “Cal anar contra Roncero”

Nova tongada d'àudios filtrats del president madridista. Ara cau la Quinta del Buitre

Joan Carol
3 min
Florentino Pérez

BarcelonaEl Confidencial segueix complicant l'existència a Florentino Pérez. Aquesta vegada, els atacs que han sortit a la llum van més enllà dels terrenys de joc. Per una banda, el diari Marca, José Ramón de la Morena i Tomás Roncero són algunes de les figures dels mitjans que reben cops de Pérez. En aquesta nova filtració, el president del Reial Madrid posa en dubte la Quinta del Buitre i deixa en molt mal lloc Míchel, ara al Getafe. "És un entrenador dolentíssim”.

En una conversa del març del 2007, Pérez fa gala del seu poder més enllà del Santiago Bernabéu. El Rondo, un programa de tertúlia que va existir entre el 2005 i el 2007, no agradava al president blanc. "Deixarà d'existir", diu sobre el programa. "La 1 canviarà totalment. Hi han posat un director nou que és dels nostres". Luis Fernández era l'escollit per Florentino Pérez.

L'altre gran enemic de Pérez era el diari Marca. "Cal agafar el Marca, macho. "Una cosa indigna i miserable", diu de la tasca del diari. Florentino Pérez demostra en aquestes gravacions tenir molt clar quines eren les peces claus del panorama comunicatiu. A banda dels mitjans, també apunta als periodistes que més problemes li podien generar. "El País no es porta malament, cal aïllar Relaño i De La Morena". Qui rep la bastonada més dura és Tomás Roncero. "Si algú li diu alguna cosa a Roncero s'acovardeix. Cal anar contra Roncero".

L'octubre del 2008, els atacs de Pérez caurien sobre Eduardo Inda, que era llavors director del diari Marca, a qui critica per parlar equivocadament de Ramón Calderón, una altra de les víctimes dels àudios de Pérez. De Calderón, president del Reial Madrid en aquell moment, Pérez diu que era un "golfo". Un cop va tornar a la presidència, ja al gener del 2010, el màxim mandatari del Reial Madrid tornava a disparar contra un dels seus Nèmesi, Alfredo Relaño: "A mi m'odia, per terra mar i aire. Perquè soc president per segona vegada en contra de la seva voluntat”.

L'al·lèrgia de Florentino Pérez a les llegendes blanques

No en va tenir prou amb tombar els mites del seu Madrid. En unes converses del 2009, Pérez critica durament els membres de la Quinta del Buitre. "Aquests tios pensen que poden viure del Reial Madrid fins que es morin. És una desgràcia però es així. Però tots, eh: el Buitre, Sanchís, Míchel, Martín Vázquez... Aquests tíos volen cobrar 100 milions a l'any del Madrid. És el que volen cobrar, tots. Ho tenen claríssim". Míchel és el gran perjudicat, ja que més enllà de rebre aquesta valoració, Pérez en diu que és "un entrenador dolentíssim, un tio que no ha fet res". Fins i tot l'acusa d'haver posat el seu fill al planter madridista, amb la qual cosa va perjudicar l'internacional espanyol Juan Mata. "Jo penso que a Mata és Míchel qui li fa el buit, és qui el fa fora perquè jugui el seu fill”.

De nou, la defensa del club blanc és a través de les xarxes del club. Aquesta vegada, amb un tuit en què es fa referència a una informació revelada per El Transistor, d'Onda Cero. En aquest programa de ràdio es va explicar que José Antonio Abellán, que és qui gestiona les gravacions, va intentar fer xantatge al vicepresident del Reial Madrid el 2011, Fernández de Blas. Abellán va demanar 10 milions d'euros per fer desaparèixer els àudios.

stats