15/10/2021

Entre 'Forbes' i les caques dels coloms

2 min
El Camp Nou pot tenir, a partir d’aquest cap de setmana, el 100% de capacitat.

Entre la versió apocalíptica del Barça que va presentar Ferran Reverter i l'“hem deixat una herència molt bona” de Josep Maria Bartomeu hi hauria d'haver un terme mitjà. Però no, ni de bon tros. Aquí no hi ha grisos; és negre o blanc, o tot res, o amb mi o contra mi. Entre termes legals, anglicismes, auditories i informes tècnics, entre flist-flasts, declaracions i rèpliques, en plena cerimònia de la confusió, atrinxerats en un extrem i en el contrari, així és com va el Barça. I aquí estem, assistint atònits a l'espectacle.

És curiós, això sí, que els dos bàndols coincideixin ara únicament a destacar que la revista Forbes va considerar el Barça el club més valuós del món. I que ho facin enmig del caos, de la ruïna econòmica que els uns prediquen i els altres neguen i amb Messi jugant al PSG perquè no podien pagar-lo. Però sobretot, crida l'atenció l'obstinació a treure pit pel que digui o deixi de dir la revista Forbes tenint en compte que aquesta setmana s'han publicat dos informes, un a La Vanguardia que indicava que el Camp Nou queia a trossos -i tot i això s'hi van disputar 21 partits-, i un altre a RAC1 que informava que les caques dels coloms regalimaven sobre les planxes de les paradetes d'entrepans de l'estadi. Bartomeu i companyia tenien notícia de tots dos fets, però continuen defensant que la seva gestió va ser seriosa i responsable, mentre que Laporta i companyia se'n fan creus i esperen aprovar en l'assemblea de compromissaris d'aquest diumenge un crèdit ni més ni menys que de 1.500 milions d'euros, venent als mitjans, i als socis, que és pràcticament una ganga i les condicions, immillorables.

Mentrestant, Koeman continua en el càrrec, però ningú se'l creu, i Piqué, Jordi Alba i Riqui Puig s'estan fins a la una de la matinada a Port Aventura en un Mundial de globus després de cinc dies de vacances i tres abans d'un partit davant el València. I tot això passa en el club més valuós del món segons la prestigiosa revista Forbes, la qual cosa sens dubte tranquil·litzarà una barbaritat els socis i aficionats culers, ja que als dirigents d'abans i als d'ara els sembla fenomenal. És L'ÚNIC -així, amb majúscules- punt en comú entre els uns i els altres. Hi ha d'haver un terme mitjà, un equilibri, entre Forbes i les caques de coloms, però encara està per descobrir.

stats