FÓRMULA 1
Esports 16/03/2015

El Tribunal Superior de Justícia valencià prendrà declaració a Bernie Ecclestone pel cas de la Fórmula 1

S'investiga el desviament de fons públics de forma continuada a l'empresa Valmor, relacionada amb l'organització de la Fórmula 1 a València

Efe
3 min
Francisco Camps i Bernie Ecclestone el 2007.

ValènciaEl Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana ha anunciat que citarà al magnat de la Fórmula 1, Bernie Ecclestone, i tretze testimonis més un cop hagi rebut diversa documentació que ha demanat a la Generalitat en relació amb la denúncia presentada per la Fiscalia Anticorrupció. Segons ha informat l'alt tribunal valencià, s'ha reclamat informació tant a la Generalitat com a l'empresa pública Societat Projectes Temàtics (SPTCV), a la Seguretat Social ia Bankia.

El TSJCV va admetre el passat mes de febrer la querella de la Fiscalia Especial Anticorrupció contra l'expresident de la Generalitat Francisco Camps, l'exconsellera Dolors Johnson i l'empresari i expilot Jorge Martínez Aspar per la gestió de la Fórmula Un en València.

El Ministeri Públic situa a Camps com a responsable, negociador i avalador del desviament de fons públics de forma continuada a l'empresa Valmor, relacionada amb l'organització de la Fórmula 1 a València, i l'acusa d'un delicte continuat de malversació, prevaricació i delicte societari , igual que a Johnson i Aspar.

En una providència, la magistrada instructora, Maria Pia Calderón, reclama a la Generalitat tots els contractes subscrits per l'empresa pública Circuit del Motor amb Valmor Sports entre 2007 i 2011, i tots els contractes de la mercantil pública SPTCV amb Valmor i firmes d'Ecclestone , tant el text original com la seva traducció, indicant si és o no a títol informatiu.

També demana la totalitat de juntes d'accionistes de Circuit del Motor i de SPTCV entre 2007 i 2011, i tots els informes de l'Advocacia de la Generalitat i la Intervenció amb motiu dels contractes amb Valmor per part d'aquests dos ens públics. Es reclama de forma concreta a SPTCV totes les actes del consell d'administració entre 2009 i 2011 i el llistat de membres del consell en aquest període.

A la Tresoreria General de la Seguretat Social se li reclama el llistat complet d'empleats de Valmor des de la seva constitució fins a la seva absorció per Circuit del Motor. A Bankia, la documentació completa referent a l'aval subscrit per Bancaixa a favor de Valmor Sports, en relació amb el seu contracte amb empreses controlades per Ecclestone, així com tota la documentació relativa a la seva posterior substitució per part de la Generalitat en el contracte del 19 de juliol de 2011.

Aquest contracte va ser rubricat un dia abans que Camps presentés la seva dimissió pel seu processament en una de les peces del cas Gürtel, la coneguda com a "causa dels vestits". Sobre això, el fiscal -segons va fer constar en el seu querella- defensa que dies abans de la seva dimissió després del seu processament en Gürtel, Camps va viatjar de Brussel·les a Londres de manera imprevista per negociar amb Ecclestone que València acolliria l'únic gran premi d'Espanya de F -1 i que la Generalitat substituiria Bancaixa com a avalista de Valmor.

La instructora ordena la declaració com a testimoni d'Ecclestone, bé de forma personal o mitjançant videoconferència, i cita a declarar altres tretze testimonis. Entre ells, el que fos soci d'Aspar a Valmor, empresari i president del Vila-real, Fernando Roig; l'expresident de la Generalitat i de Bancaixa, José Luis Olivas, i l'excap de gabinet de Camps i director general del Consorci València 2007, Pablo Landecho.

També figuren l'exdirectora general d'Organització i Coordinació Henar Molinero i els exsecretaris autonòmics de Turisme i Projectes Estratègics i d'Hisenda Luis Lobón i Eusebio Monzón, respectivament. Entre els citats com a testimonis està també l'expilot Adrián Campos al costat de Miguel Morillo, Facundo García de la Cuadra, Natalia Meneu, Juan José García Gimeno i Belén Reyero.

stats