FÓRMULA 1
Esports 03/11/2013

Alonso: "Crec que caldria penalitzar Vergne perquè m'ha fet fora de la pista"

El pilot asturià ha acabat cinquè la cursa d'Abu Dhabi després de remuntar des de la desena posició de la graella. Alonso no ha estat sancionat

Efe
1 min

BarcelonaEl pilot asturià Fernando Alonso ha afirmat aquest diumenge després de ser cinquè en el Gran Premi d'Abu Dhabi que calia "minimitzar els danys" en una carrera que podria haver estat "una massacre" pel que fa a la classificació del Mundial de constructors.

"Calia minimitzar els danys pel que fa al Campionat de constructors. He acabat amb un Mercedes al davant i un altre al darrere, i respecte a Lotus, amb l'abandonament de Kimi [Räikkönen], hem salvat la massacre. Estic content d'ajudar l'equip", ha dit Alonso. L'asturià ha reconegut que era normal que hi hagués "lluita" i molts avançaments després de sortir des de la desena posició de la graella.

"Sortint al darrere sabem que hi haurà trànsit i lluita. Hem sortit bé, encara que després hem perdut una mica de temps. Però veient que els de davant han estat a 30 segons, no hauríem quedat més endavant ni sense trànsit", ha afegit.

El pilot ha estat investigat pel seu avançament al francès Jean-Éric Vergne, i el seu company a Ferrari, el brasiler Felipe Massa, per superar els límits de la pista durant aquesta maniobra, produïda just quan sortia dels tallers. "Sé que hi ha una investigació, veurem que passa, mai saps què faran els comissaris. Jo crec que caldria penalitzar Vergne perquè m'ha fet fora de la pista. O et tornes invisible o vas per fora. A veure què fan els jutges, que en general acostumen a ser molt aleatoris", ha comentat l'asturià.

Després de la cursa, els comissaris han anunciat que no sancionen la maniobra de l'asturià.

stats