FÓRMULA 1
Esports 25/11/2012

Vettel acaba sisè al Brasil i es proclama campió del món per tercera vegada consecutiva

La pluja ha marcat una cursa que ha guanyat Jenson Button. Fernando Alonso ha estat segon, posició insuficient per pispar el títol a l'alemany

Nuria García
2 min
Sebastian Vettel celebra el seu tercer títol mundial

BarcelonaEl Gran Premi del Brasil de Fórmula 1 ha proclamat Sebastian Vettel campió del món per tercera vegada consecutiva. L'alemany ha acabat sisè i, tot i que Alonso ha aconseguit pujar al podi en la segona posició, l'asturià no ha pogut aconseguir pispar el títol a Vettel.

L'inici de la cursa ha estat boig, amb una topada a la sortida. Bruno Senna ha xocat amb Sebastian Vettel, que s'ha adormit a la sortida, i l'ha obligat a fer una virolla. L'alemany ha caigut a la cua de la classificació mentre Alonso era quart. Vettel però, sota la pluja –minsa llavors– ha anat remuntant fins que l'han cridat a boxes per posar els pneumàtics intermitjos.

De fet, entre la volta 8 i la 10, pràcticament tots els pilots han anat visitant els seus mecànics perquè a Interlagos havia començat a ploure amb una certa intensitat. Tot i això, l'asfalt s'ha anat eixugant i els pilots que havien fet el canvi de pneumàtics, han tornat a entrar a boxes a canviar-los. Així, Alonso ha entrat a la volta 18 i ha posat pneumàtics tous, mentre Vettel ha posat els durs. Tots dos han tornat a la pista plegats: l'asturià per davant de l'alemany.

Alonso, que ha vist que Rosberg havia punxat un dels seus pneumàtics posteriors després de trepitjar petites peces que hi havia sobre la pista d'alguna topada anterior, ha demanat al director de cursa, Charlie Whiting, que fes sortir el cotxe de seguretat per fer que els comissaris les retiressin. I Whiting li ha fet cas i a la volta 23 el cotxe de seguretat ha fet entrada a la pista –fins a la volta 29.

Quan el cotxe de seguretat ha marxat, Kobayashi ha superat Vettel i Hamilton ha avançat el seu company d'equip, Jenson Button. Vettel s'ha trobat amb el company de Fernando Alonso, Felipe Massa, just darrere seu, i l'alemany no ha volgut entrar en guerres i ha deixat passar el brasiler abans d'arribar a l'equador de la cursa.

A la volta 47, Hulkenberg ha fet una virolla i ha perdut la primera posició, que ha anat a mans de Hamilton. Però la pluja ha tornat a fer acte de presència, i Hulkenberg, que intentava tornar a recuperar la primera posició, ha xocat amb Hamilton i el britànic ha acabat abandonant mentre que Hulkenberg ha estat sancionat amb un 'drive through'.

A la volta 62, Massa –que llavors era segon– ha deixat passar Alonso, però Vettel rodava setè i l'alemany seguia sent el líder del Mundial. A més, Vettel ha avançat Schumacher i s'ha col·locat sisè, així que la segona posició d'Alonso seguia sent insuficient.

A les acaballes, Paul di Resta ha perdut el control del seu cotxe i ha topat contra el mur, cosa que ha provocat la sortida del cotxe de seguretat i el final de la cursa, amb Vettel campió.

stats