FÓRMULA 1
Esports 24/11/2012

Hamilton s'endú l'última 'pole' de l'any; Vettel és quart, i Alonso setè per la sanció a Maldonado

Sebastian Vettel i Fernando Alonso es juguen aquest diumenge (17 hores, TV3 i Antena 3) el títol de campió del món. L'alemany té 13 punts més que l'asturià

Nuria García
2 min
Lewis Hamilton, somrient, durant el Gran Premi de F-1 del Brasil / PAUL GILHAM / GETTY IMAGES

BarcelonaLewis Hamilton ha aconseguit aquest dissabte la 'pole position' al Gran Premi del Brasil de Fórmula 1. El britànic, que fa mesos va anunciar que l'any vinent deixaria McLaren per córrer amb Mercedes, està signant un gran final de temporada i ja ha dit que vol tancar la seva participació amb l'escuderia britànica amb un altre triomf. Al seu costat, aquest diumenge, a Interlagos, arrencarà el seu company d'equip, Jenson Button.

Tercer ha acabat Mark Webber, mentre que el seu company a Red Bull i actual líder del Mundial, Sebastian Vettel ha comès una errada en el primer intent de volta ràpida de la Q3 (la tanda decisiva) i en el segon intent només ha aconseguit ser quart.

Aquest diumenge (17 hores, TV3 i Antena 3) en l'última cursa de la temporada, Vettel i Alonso lluitaran pel campionat del món. Abans de la cursa brasilera, Vettel té 13 punts més que Alonso, així que l'alemany en faria prou amb la quarta posició –independentment de què fes Alonso– per ser campió del món. De fet, Alonso arrencarà setè. L'asturià només ha pogut ser vuitè però s'ha vist beneficiat per la sanció de deu llocs a la graella que la Federació Internacional d'Automobilisme (FIA) ha imposat al veneçolà Pastor Maldonado –que havia estat sisè– per haver-se saltat el control de pesatge. Així, Maldonado arrencarà 16è.

Una de les incògnites de la cursa d'aquest diumenge és saber si plourà o no. Moltes de les previsions apunten altes probabilitats de pluja i molts equips han decidit apostar pels reglatges de terreny mullat per tenir els monoplaces preparats per a una hipotètica cursa sota la pluja. Així, Checo Pérez i Michael Schumacher han reconegut que han fet els entrenaments oficials amb reglatges de pluja i han quedat bastant endarrerits.

De la Rosa, 24è

El català Pedro Martínez de la Rosa ha xocat amb Romain Grosjean durant la Q1 i ha acabat últim. "No m'ho esperava. Crec que s'ha equivocat. Arran del xoc, m'he quedat sense suspensió i sense DRS. Hem tingut molts problemes durant els entrenaments oficials", ha dit De la Rosa als micròfons de TV3 després de baixar del seu HRT.

stats