FÓRMULA 1
Esports 27/02/2014

Sergio Pérez domina el primer dia de proves de l'últim test de pretemporada a Bahrain

El pilot de Force India ha estat el més ràpid en una jornada en què bona part dels equips han treballat en tandes llargues per preparar la primera cursa de l'any

Efe
2 min
Sergio Pérez, el més ràpid als tests de pretemporada de F-1 a Bahrain / SHAUN BOTTERILL / GETTY IMAGES

BarcelonaEl mexicà Sergio Pérez (Force India) ha marcat el millor temps aquest dijous en la primera jornada de l'última sèrie d'entrenaments de pretemporada del Mundial de Fórmula 1, que es duen a terme en el circuit de Bahrain.

Pérez, que aquest any ha passat de McLaren a Force India, ha marcat el millor temps (1:35.290) durant la sessió matinal d'una jornada en què bona part dels equips han treballat en tandes llargues per preparar la primera cursa de l'any, el d'Austràlia, el 16 de març.

El mexicà ha acabat per davant de dos finlandesos: Valtteri Bottas (Williams), segon a 894 mil·lèsimes, i Kimi Räikkönen (Ferrari), tercer a 1.142 segons. L'alemany Nico Rosberg (Mercedes), autor del millor temps la setmana passada en aquest mateix escenari, ha acabat aquest dijous quart a 1.334.

El treball de Ferrari i Räikkönen s'ha endarrerit mentre els mecànics afinaven durant el matí el nou F14 T. Ja a la tarda, el finlandès ha donat 54 voltes fins a marcar el tercer millor registre del dia. Al final de la sessió, quan quedaven un parell de minuts per al final, el Ferrari de Räikkönen s'ha quedat aturat a la recta del darrere del circuit.

Els equips Mercedes i McLaren, que la setmana passada han marcat la pauta a Sakhir, han sacrificat aquest dijous el seu rendiment a una volta per centrar-se en tandes més llargues amb vista a la cursa inaugural del campionat.

I Red Bull i Lotus segueixen tenint problemes. L'australià de Red Bull Daniel Ricciardo ha donat només 32 voltes al matí, fins que uns problemes de sobreescalfament l'han obligat a interrompre la sessió. Després ha donat set girs més.

Lotus tampoc ha tingut una tanda tranquil·la, aquest cop per una errada en la configuració del nou escapament, que els ha obligat a tornar a l'antiga. El veneçolà Pastor Maldonado ha donat 31 voltes amb un millor temps superior a 5.309 segons al marcat per Sergio Pérez.

stats