Tecnologia
Esports 22/11/2011

Els entrenadors del segle XXI treballen cada vegada més amb eines digitals i portals específics

El tècnic, analista i dissenyador Fredi Martín aposta pel futbol didàctic a la xarxa

àngel Garreta
2 min
Imatge corporativa de Martín al seu portal

BarcelonaInternet fa temps que va obrir la porta a la gent del món del futbol per accedir de forma més fàcil a conceptes relacionats amb aquest esport, pensant principalment en el futbolista i en segona instància el club. Actualment, però, també els tècnics i preparadors troben espais específics a la xarxa per millorar els seus coneixements, compartir criteris, aprendre nous conceptes o preparar les seves sessions d'entrenament.

Un expert en aquesta darrera matèria és el tècnic, analista i dissenyador web Fredi Martin. Els seus coneixements futbolístics (és entrenador amb títol nacional) l'han portat a crear el portal Futbol 3.0, un lloc a internet específicament pensat per a entrenadors.

Segons Martin "és típica la reflexió de tots els entrenadors d'actualitzar-se constantment però si agafem el futbol com un àmbit global tard o d'hora haurà de donar pas a les noves tecnologies i ser un fet comú dins d'un 'staff' tècnic. En qualsevol professió han arribat o arribaran les noves tecnologies i en el futbol vam tenir l'hora del preparador físic, després la del psicòleg i en un breu espai de temps tindrem un bon complement per tota aquella persona que transmeti coneixements. Actualment la xarxa ja disposa en format multimèdia de tot allò que vol fer arribar l'entrenador als seus jugadors".

Treballar amb els màxims recursos a l'abast és un factor que Martín considera essencial i admet que "com entrenador crec molt en la planificació personal però una bona eina per analitzar i detectar els teus errors podria ser perfectament utilitzar les noves tecnologies per la supervisió i posterior presentació de la teva idea, tot utilitzant les eines informàtiques del nostre temps, independentment del pressupost".

El portal 'Futbol30.com', la seva eina de treball

L'experiència de Fredi Martín com a tècnic i analista s'ha traslladat també a la xarxa. En aquest sentit Futbol 3.0 expressa els coneixements de futbol d'un grup d'entrenadors, exposant treballs personals i opinions vers el futbol professional i de formació. El lloc web es va crear des de la perspectiva i accessibilitat de qualsevol persona vinculada al món de l'esport, de l'àmbit que sigui. És una evolució més d'una web exclusiva de futbol didàctic que ofereix material real i proper als entrenadors que es dediquen a un futbol no tant professionalitzat.

Un dels aspectes que destaca Martín de les millores que es poden trobar avui dia tecnològicament a la xarxa i al seu portal és "la disposició d'articles amb animacions per tal que sigui una manera més simple d'interpretar allò que s'escriu. Al nostre lloc web sempre intentem incorporar entrevistes de professionals de primer nivell i d'altres no tan coneguts però que estan desenvolupant una bona tasca com a entrenadors a llocs no molt mediàtics". Serveis com aquest suposen un pas més cap el cada vegada més consolidat matrimoni entre tecnologia i esport.

stats