Esports 13/07/2015

Freixa aposta per Rafa Jofresa com a director tècnic del bàsquet i Juan Llaneza com a director de formació

El candidat a la presidència del Barça també comptaria amb un 'general manager' a la secció, però no n'avança el nom

Marc Toro
3 min
Toni Freixa i Carles Núñez a la presentació d'aquest dilluns a la seu de la candidatura

BarcelonaRafael Jofresa i Juan Llaneza serien el director tècnic i director de formació del Barça de bàsquet -respectivament- en cas que Toni Freixa guanyés les eleccions a la presidència del club. Així ho ha anunciat aquest dilluns el mateix candidat en la presentació de les seves propostes per a les seccions, en la qual ha comptat amb l'ajuda de Carles Nuñez, membre de la comissió de seccions de la candidatura.

Pel què fa a Rafael Jofresa, històric jugador del Joventut de Badalona -que també va passar dos anys pel Barça- i actual comentarista Catalunya ràdio, TV3 i secretari general del sindicat de jugadors, Núñez ha deixat clar que ocuparia la direcció tècnica del bàsquet en cas que l'actual titular del càrrec, Joan Creus -a qui queda un mes de contracte-, no arribés a un acord per continuar amb la nova directiva.

De Juan Llaneza, entrenador de llarg recorregut que va estar vinculat al club entre el 1993 i 1998, Núñez n'ha destacat que va ser responsable de l''scouting' i reclutament de figures com Tomas Satoransky, Pau Gasol, Roberto Dueñas o Víctor Sada.

Per sobre d'aquestes dues figures, la candidatura de Freixa n'afegiria una de nova que existeix en moltes franquícies de l'NBA, la del 'general manager'. Tot i que no se'n ha volgut avançar el nom, Freixa ha deixat molt clar que "tindrà el consens de tots culers". Les seves funcions, com a membre també del comitè tècnic, seran portar les relacions institucionals del bàsquet, fer d'enllaç amb la junta directiva o gestionar la relació amb altres clubs.

Pel què fa a la resta de propostes per a les seccions, Freixa s'ha proposat "traslladar el concepte Masia a totes les seccions del club", potenciar els equips professionals per tornar a omplir el Palau Blaugrana -que comptarà amb 10.000 places un cop s'executi el projecte de l'Espai Barça- o fer de les seccions un model més auto-finançable. En aquest últim punt, el candidat ha reconegut que ara mateix el conjunt de seccions compta amb pèrdues de 40 milions d'euros anuals, i ha deixat clar que l'objectiu és reduir aquest dèficit potenciant ingressos i no reduint despeses.

Es mantindrien els entrenadors actuals

Núñez ha deixat clar que la seva candidatura té "absoluta confiança" amb els entrenadors i equips tècnics que actualment estan a les diferents seccions, pel què no preveuen fer cap canvi en aquest sentit. Respecte a les seccions no professionals del Barça, Freixa ha dit no tenir cap intenció de crear cap equip amateur nou o recuperar-ne de desapareguts, com és el cas del de beisbol, però ha matisat: "Si tenim un nombre significatiu de socis que volen jugar beisbol, per què no?". Tot dependrà, ha dit, de la massa social del club amb ganes de practicar un esport en concret.

"Encara dubto si Bartomeu vindrà al debat de TV3"

Més enllà de les seccions, Freixa ha volgut insistir que "votar Bartomeu no és votar continuisme, a menys que associem continuisme amb improvisació", i ha ironitzat amb la presència del fins ara president del club al debat que de TV3 i Catalunya ràdio que se celebra aquest dimarts: "Encara tinc dubtes de si vindrà. Espereu a que vingui i quan el vegi ja diré el què", ha dit als periodistes reunits a la seu. De Laporta, n'ha dit que "no té cap opció de guanyar les eleccions i és cosa del passat". "Vaig aprendre molt d'ell i va ser un president molt vàlid, però ara s'ha de mirar al futur", ha afegit.

stats