FUTBOL
Esports 26/07/2020

El Fuenlabrada fa evident l'enfrontament amb la Lliga i es declara "víctima" dels positius per coronavirus

El club informa d'un total de 28 casos que accentua la crisi sanitària a la Lliga

G.r.
3 min
El Fuenlabrada anuncia 12 nous casos de coronavirus

BarcelonaEl serial futbolístico-sanitari entre la Lliga, el Fuenlabrada i els seus 28 positius de coronavirus segueix creixent a marxes forçades sense una solució viable que acontenti a totes les parts. El club madrileny ha anunciat que se sent una "víctima" i que la situació ha afectat directament a les seves aspiracions d'aconseguir plaça en el 'play-off' d'ascens a Primera Divisió a falta de disputar-se l'última jornada contra el Deportivo de La Corunya. És un problema que Javier Tebas vol evitar sí o sí.

La crisi passa a ser una partida d'escacs cada vegada menys subtil. La competició no vol exposar-se més i dona unilateralment per finalitzada la temporada regular, posant en quarantena el conjunt madrileny, vuitè en la classificació amb opcions d'empatar amb el Girona, cinquè, en cas d'endur-se els tres punts. La Lliga ha mogut fitxa mostrant l'agraïment públic per la generositat esportiva del Fuenlabrada, destacant la seva capacitat per acceptar la cancel·lació en un primer comunicat i fent paral·lelament els tràmits per confirmar que serà l'Elx l'equip que entre en la terna d'aspirants a guanyar una categoria. L'acció-reacció ha estat immediata. El Fuenlabrada ha matisat minuts després la declaració de l'organisme que gestiona el futbol estatal professional assegurant que "NO" renuncien a jugar contra el Deportivo si les condicions són favorables.

"El club NO renúncia a jugar el partit. Mostra la seva disposició a jugar en cas que sigui viable quan els seus jugadors estiguessin en bones condicions. Entenem que la Lliga no és l'òrgan competent únic per a prendre aquesta decisió. La decisió també està en mans del Comitè de Competició de la RFEF i, si cal, del Consell Superior d'Esports. El fet que en l'anterior comunicat anunciéssim que acataríem la decisió, no vol dir que no s'ha de prendre amb tots els òrgans competents i fonamentada en informes objectius. El Fuenlabrada no es considera fora del 'play-off'", comenta un segon comunicat oficial, complementant el seu relat dels fets per allunyar-se de qualsevol responsabilitat.

"Tenim consciència d'haver complert estrictament els protocols i d'haver seguit les instruccions que ens ha indicat Laliga en tot moment, cosa que no ha impedit la situació actual. Entenem que sense culpa cap som al centre d'un problema que també afecta quatre clubs: Saragossa, Almeria, Girona i Elx, que també estan pendents de la seva legítima ambició de jugar el 'play-off'", insisteix. Javier Tebas s'enroca entonant el mea culpa via xarxes socials, apel·lant al destí per trobar una compensació a la possible renuncia de l'equip de la Comunitat de Madrid.

De 12 a 28 casos

Aquest caos arriba hores després de notificar-se dissabte 12 nous positius de coronavirus per ampliar la xifra total als 28 casos després de l’última onada de tests PCR. Les dades accentuaven el serial a tres bandes entre l’equip, la Lliga de futbol professional i el Consell Superior d’Esports, que demana responsabilitats. “Quatre dels afectats són a Madrid i no van tenir cap contacte des del partit contra l’Elx el 17 de juliol. Els altres vuit nous casos donaven negatiu des de dissabte 18 i, passats vuit dies i tot i estar aïllats a les seves habitacions els últims sis dies, avui els resultats han donat positiu”, explicava el primer comunicat que va emetre el club madrileny, i assegurava que es tracta d’un context de nous positius i de rebrots, amb casos de professionals que ja havien superat anteriorment la malaltia.

“A més, entre els 12 nous casos hi havia dues persones amb anticossos per haver superat ja el coronavirus i, en canvi, han donat positiu en aquest últim test”, matisava. La Lliga ha sol·licitat aquest diumenge al Deportivo de La Corunya que els seus futbolistes se sotmetin a les proves PCR de detecció del coronavirus dimarts vinent, vuit dies després que se suspengués el seu partit amb el Fuenlabrada pels casos de positius.

Un cas en la fase d’ascens a 2a B

La crisi del coronavirus en clau futbolística va afectar també la Federació Espanyola (RFEF), que va haver d’ajornar dissabte el partit de promoció d’ascens a Segona B Portugalete - Sestao River hores abans de disputar-se per un cas positiu a les files del conjunt del País Basc. “Minuts abans de les 14.00 hores de la tarda hem tingut coneixement a través de la Federació de Futbol Basca que en l’entorn pròxim d’un jugador del Club Portugalete hi ha hagut un positiu en coronavirus”, informava la RFEF. El club, per la seva banda, va voler matisar que el jugador afectat “es troba bé i sense cap símptoma” i que cap altre professional del seu organigrama presenta cap indici que convidi a pensar en més casos.

stats