Futbol

El futbol femení ja és futbol professional

Així ho ha anunciat el president del CSD aquest dimarts al Congrés de Diputats

2 min
Aitana Bonmatí i Alexia Putellas celebrant el quart gol blaugrana que certificava la Copa de la Reina.

BarcelonaLa lliga de futbol professional femenina serà una realitat a partir de la temporada 21/22. Així ho ha assegurat el secretari d'estat per a l'Esport, José Manuel Franco, durant la seva compareixença al Congrés de Diputats. La notícia suposa un punt d'inflexió i respon a una demanda històrica de les futbolistes espanyoles, que reclamen des de fa temps un conveni col·lectiu per regular la seva situació laboral. "Assumeixo el compromís amb la societat i amb l'esport i prometo aconseguir la igualtat entre homes i dones a l'esport", ha explicat Franco a l'inici de la seva intervenció.

La professionalització de la lliga femenina serà efectiva des del 15 de juny. "Les dones continuen vencent obstacles i les ajudarem, a través de polítiques, a seguir combatent la falta d'oportunitats. El nostre compromís es completarà amb una fita històrica. És un plaer anunciar, en la meva primera compareixença al Congrés, que el futbol femení serà professional", ha afirmat Franco, que deixa per més endavant detalls concrets sobre la competició però avança que es debatran de forma dialogada entre les jugadores, els clubs i la Federació Espanyola.

Franco dona continuïtat a la proposta de la seva predecessora al CSD, Irene Lozano, que va anunciar la creació de la Lliga Elles amb 16 clubs i un sistema inspirat en la lliga masculina. Així mateix, va subratllar que hi haurà una comercialitzadora independent per gestionar actius com els drets audiovisuals. En aquests moments els partits de la lliga femenina no tenen cobertura mediàtica més enllà de casos puntuals. En tot cas, s'espera que el CSD tuteli la creació de la nova competició durant els primers tres anys per assegurar-se del seu correcte funcionament.

El Barça, pioner en el futbol femení

L'anunci del govern espanyol coincideix amb el moment del glòria del Barça, pioner en la professionalització del futbol femení. El club blaugrana va fer contractes professionals a les seves jugadores abans del pas que s'acaba de fer públic a nivell estatal. També va ser el primer en tancar un patrocini global per a la samarreta del seu primer equip, que a la gira americana del 2018 va compartir actes promocionals amb el primer equip masculí. Les jugadores de Lluís Cortés, de fet, van ser premiades ahir amb la Placa d'Or al Mèrit Esportiu a Madrid després de tancar una campanya de somni amb la consecució del primer triplet (Champions, Lliga i Copa) que aconsegueix un club espanyol a la història.

stats