Així va viure Motril les 48 hores de la vaga de fam de la mare de Luis Rubiales

La mare de Rubiales passa la nit en un hospital, després de tenir "palpitacions". El tiet de Rubiales trenca el seu silenci acusant-lo de ser "masclista" i una mica com "Torrente"

Gerardo Albarce
4 min
Ángeles Béjar, la mare de Luis Rubiales, dins la sagristia de l'església de la Divina Pastora de Motril, fent vaga de fam.

MotrilLa mare de Luis Rubiales ha estat traslladada d’urgències a l’Hospital Santa Ana de Motril després de dos dies i mig d'una vaga de fam per protestar contra la “cacera” que considera que està patint el seu fill, Luis Rubiales. L'anunci de l'ingrés l'ha donat el rector de la parròquia Divina Pastora, que ha explicat que, al voltant de les 18 h, la dona ha notat que empitjorava la seva situació, que ja era de cansament. Ha entrat en una crisi, amb molt d'estrès, i per això ha sigut traslladada en ambulància al centre hospitalari comarcal. 

Un nou gir de guió en un cas que es mou entre la tragèdia i la comèdia. De fet, també aquest dimecres el tiet de Rubiales ha trencat el seu silenci en una entrevista a El Mundo. Juan Rubiales va ser durant anys la mà dreta del president de la RFEF, fins que van barallar-se. "Un dia va dir-me que ja no podia anomenar-lo Luis, que ara l'havia d'anomenar president", explica el Juan, que va denunciar fa anys el seu familiar per pagar amb diners federatius una festa en un xalet on van ser convidades moltes noies joves. "Jo era a Marbella per la promoció d'ascens a Segona i em van dir d'anar a Salobreña per una reunió de feina. A l'arribar vaig veure que no hi havia cap dona convidada, excepte unes noies joves que va portar l'exjugador del Granada Nene. Li vaig dir al Luis que s'havia tornat boig, que podien ser les seves filles", ha explicat. Juan Rubiales ha afegit que no s'ha sorprès amb l'afer del petó a Jenni Hermoso, ja que "Luis Rubiales sempre ha estat una mica masclista, molt autoritari, amb actituds pròpies de Torrente".

¿Ens han enganyat?

Tot plegat ha revolucionat la població de Motril. Des que va començar la vaga de fam l'havien vist dins l’església una única vegada. Va ser ahir, a quarts de vuit del vespre, quan Motril ja s'havia convertit en un escenari de plató.

Una fila de trípodes i càmeres estaven instal·lades davant de l’església de la Divina Pastora quan la Loli, una de les responsables de catequesi, es va acostar al portal. “Jo no en sé res, si us plau, deixeu-me passar”, assenyalava angoixada davant la insistència dels mitjans. La Loli havia d’encendre els llums i tenir-ho tot a punt per a la missa prevista per a dos quarts de vuit. Els mitjans esperaven que aquell fos el moment en què poguessin entrar a l'església on hi havia tancada i en vaga de fam Ángeles Béjar, la mare de Luis Rubiales. Al cap de pocs minuts es van obrir les portes de l'edifici. La primera imatge va ser de desconcert: on era l'Ángeles? No hi havia ningú als bancs que recorren la nau central, ni al cor i tampoc a la sagristia. Es va sentir que algú deia, en veu baixa: "Ens han enganyat?" Els fidels van anar ocupant les primeres files fins que va aparèixer el rector per informar que l'Ángeles sí que era a l'edifici.

Ángeles Béjar, la mare de Luis Rubiales, a la sagristia de l'església de la Divina Pastora de Motril fent vaga de fam i amb la premsa mirant de parlar-hi.

Era en una habitació situada a la nau esquerra, al costat de la imatge de la Divina Pastora. No és gaire gran, té una única finestra i hi ha diverses taules col·locades al centre. La imatge impressionava. Sola i només amb una ampolla d'aigua des de feia més de 48 hores. Tenia poca veu, però va afirmar que continuaria fins que el cos li aguantés. Els amics afirmen que és una decisió que ha pres sola, sense consultar-la amb Luis Rubiales. “Segur que a ell no li ha agradat”, afirma Ángeles Montes, amiga de la mare. Explica que ha parlat amb ella al llarg de la setmana però que va saber que iniciava una vaga de fam per la premsa. “Em vaig atipar de plorar. Estima molt el seu fill”.

La tensió a Motril

Es tracta d'un fill conegut a la ciutat, ja que el seu pare en va ser l'alcalde pel PSOE del 1995 al 2003, i també n'és un fill reconegut, ja que se li va lliurar la medalla d'or de la ciutat. El text que va consensuar l'ajuntament li agraïa “la seva tasca a favor de la projecció de la localitat”. Ara el grup IU-Equo Motril ja ha anunciat que presentarà una moció al proper ple municipal perquè se li retiri la distinció. I és que al poble, encara que pugui sonar a tòpic, no es parla d'altra cosa. Ja sigui a la porta de l'església, al bar o a la cua de la fruiteria. “Em sembla exagerat” o “Es va equivocar, però tampoc no n'hi ha per a aquesta cacera” són algunes de les frases que diuen els veïns, ja que el cas ha generat certa tensió. Va ser evident diumenge, quan s'havia de disputar un partit amistós dels Amics de Luis Rubiales, que finalment va haver de suspendre's perquè la policia assegurava que no podia garantir la seguretat, entre altres coses per les concentracions que va organitzar el col·lectiu de la ciutat Damos la Cara. La seva presidenta, María José Villalobos, afirma que s'ha trencat el tabú. “Quina dona no ha estat tocada en llocs que no són els indicats, com la feina, el carrer, el bus…?” I hi afegeix: “Són agressions sexuals”. No vol parlar d'Ángeles Béjar. “És una mare que vol protegir el seu fill, no ens correspon valorar què fa”, diu.

On és Rubiales?

És la pregunta que es fan molts. On és Rubiales? Donen per fet que és a la ciutat, on torna sovint quan té vacances. "No sabem on és exactament, té molta família aquí", diuen els veïns. Hi sigui o no, el cas impacta en el municipi de poc més de 60.000 habitants que el va veure créixer i on els últims dies ha canviat el paisatge, amb les càmeres que s'han instal·lat a la ciutat i fins i tot les dotacions policials que hi ha hagut davant de l'església on Ángeles Béjar ha passat més de 48 hores en vaga de fam.

stats