Surt a la llum la declaració d'Hermoso davant la Fiscalia, que contradiu la versió de Rubiales

El programa 'Código 10' ha tingut accés a la declaració de la futbolista en el marc del judici a l'expresident de la Federació Espanyola de Futbol

4 min
Imatge del petó no consentit de Rubiales a Jennifer Hermoso.

BarcelonaEl programa de Telecinco Código 10 ha tingut accés a la declaració de Jennifer Hermoso davant de la Fiscalia en el marc de la investigació a l'Audiència Nacional contra Luis Rubiales, expresident de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), pel petó a la boca no consentit després de la final del Mundial femení. Les explicacions de la jugadora, corresponents al 6 de setembre, permeten reconstruir els fets i contradiuen tant la versió de Rubiales com la de l'exseleccionador Jorge Vilda i la de Rubén Rivera, director de màrqueting de la RFEF, que han declarat com a investigats aquest dimarts davant de l'instructor de la causa Francisco de Jorge per les coaccions que denuncia la mundialista.

"Tornem al vestidor, en un ambient de celebració, un fet històric. La meva sensació era que no podia robar protagonisme de cap mena. Per protegir totes les meves companyes, no creia que valgués la pena actuar d'una altra manera. No les volia implicar en una cosa en la qual no havien tingut culpa, ni jo tampoc, i volia gaudir d'una cosa que havia estat tan difícil d'aconseguir. Era un ambient una mica embogit", contextualitza la jugadora. "En aquell moment vaig intentar fer el cor fort i centrar-me en gaudir amb les meves companyes. No volia penedir-me de no gaudir del moment. Era molt clar el que havia sentit en aquell moment, però no havia vist la imatge del petó, del qual elles estaven parlant, fins que no me'l van ensenyar al vestidor. El que veiem a les imatges és com realment va ser".

Hermoso explica un fet determinant. "Soc al vestidor i de cop entra Lara Álvarez i em diu que el president diu que necessita que surti. És a fora i em comença a dir que s'està parlant molt del petó... . Li dic que sé com ha sigut i que no ha estat bé... «Saps la que et caurà al damunt, perquè el que has fet ho has fet davant de tothom» M'ho va intentar explicar altra vegada i li vaig dir que no ho havia de fer. La que li cauria al damunt pel que havia passat. Em va dir que volia dir alguna cosa a les noies, passem junts [al vestidor] i ell era conscient del que estava passant. Nosaltres no érem tan conscients de la magnitud dels fets. Va entrar dient això del viatge pagat a Eivissa [com a recompensa per a les jugadores], estava una mica nerviós; jo era al seu costat i m'agafava. Em tenia agafada per l'espatlla i va començar a dir tot això, i la gent va començar a cridar i a continuar celebrant".

La futbolista també explica que, quan Rubiales li demana que surti del vestidor, sap que serà per parlar del petó. "Jo vaig sortir pensant «Hòstia, ja està». Pensava que em deixaria anar el que fos perquè jo tragués força als fets. Jo llavors no n'era conscient, però ells [amb relació a Rubiales i altres càrrecs de RFEF] des de fora sí. Em vaig començar a sentir incòmoda i a pensar que el que havia passat era greu. Que no era una cosa gaire normal. Jo ja ho havia sentit en un primer instant i, en aquell moment, vaig començar a ser-ne més conscient". Hermoso també recorda que, fins al petó no consentit, mantenia una "relació cordial i sense res estrany" amb Rubiales.

Vilda i Rivera neguen haver-la coaccionat

Segons la versió d'Hermoso, Vilda hauria tractat de coaccionar-la a través del seu germà. Fonts presents en la declaració davant del jutge relaten que l'exseleccionador ha admès haver parlat amb el familiar d'Hermoso a l'avió de tornada d'Austràlia, però ha negat haver exercit pressió i ha assegurat que no va rebre instruccions de Rubiales en cap moment per tractar que la jugadora avalés la versió dels fets de l'expresident de la RFEF.

Vilda ha defensat que va parlar amb el germà d'Hermoso perquè es va preocupar per ella veient-la angoixada i volia intentar "fer baixar el suflé" animant-la a donar la seva versió. Rivera, a qui Hermoso acusa d'haver-la pressionat en el viatge que va fer l'equip femení a Eivissa per celebrar el triomf, també ha assegurat que no va coaccionar ni Hermoso ni l'amiga que l'acompanyava.

El director de màrqueting s'ha presentat com un simple treballador de la RFEF que feia d'intermediari per a qualsevol mena de gestió. En aquest cas, Rivera ha dit que es va limitar a tractar de passar-li trucades del director de la selecció masculina de futbol, el català Albert Luque, que està citat dilluns que ve, 16 d’octubre, també com a investigat per coaccions. Rivera també ha negat haver estat emissari de Rubiales, amb qui afirma no haver parlat en cap moment durant aquells dies.

La narració del moment del petó per part de Jennifer Hermoso

En la seva declaració, Hermoso descriu els instants previs al petó. La seva versió només coincideix amb la de Rubiales que tots dos van intercanviar unes paraules abans que l'expresident de la RFEF li fes el petó a la boca. “El primer que li dic a l'abraçar-lo va ser «Quina una n'hem armat!» [en referència al triomf d'Espanya, guanyadora del Mundial]. Ell salta damunt meu, jo em mantinc ferma per aguantar-nos. M'abaixa [després d'aixecar-la amb els braços] i em diu que el Mundial l'havíem guanyat gràcies a mi. El següent que recordo són les seves mans al cap i no recordo haver sentit res més”, ha assegurat Hermoso davant la Fiscalia. La futbolista insisteix que ella només li va dir «Quina una n'hem armat!», abans que Rubiales l'aixequés i la petonegés.

Respecte al comunicat que la RFEF va emetre en nom d'Hermoso amb declaracions seves després del petó per intentar treure ferro a l'assumpte, la jugadora afirma que ella no va dir ni escriure "res" del contingut d'aquest comunicat.

Malestar del magistrat pel vídeo

Les mateixes fonts jurídiques han explicat que el magistrat de l'Audiència Nacional ha expressat malestar pel fet que s'hagi fet públic el vídeo de la declaració d'Hermoso i ha avançat que ho investigarà per la gravetat del fet. Arran d'aquesta informació de Código 10, De Jorge ha retirat la possibilitat que les parts consultin els vídeos fora de la seu judicial.

stats