Surten a la llum missatges de pressió a Jennifer Hermoso: "No es mereix res per la poca humanitat que té"

Albert Luque va escriure 'whatsapps' a una amiga de la futbolista per intentar rebaixar la pressió sobre Luis Rubiales

3 min
Jennifer Hermoso escalfant abans del partit

BarcelonaEls dies posteriors a guanyar el Mundial, les futbolistes de la selecció espanyola van marxar a Eivissa per celebrar l'històric triomf. Però les conseqüències del petó de Luis Rubiales a Jennifer Hermoso no els van permetre gaudir de la festa com es mereixien. De fet, a Eivissa hi van viatjar també alguns càrrecs de la RFEF molt propers a l'aleshores president de l'organisme. I no va ho van fer precisament per unir-se a la festa, sinó per presumptament pressionar Hermoso i el seu entorn perquè fes algun moviment que rebaixés la pressió mediàtica, social i política que ja estava encerclant Rubiales.

Concretament, van ser Albert Luque, director esportiu de la RFEF, i Rubén Rivera, director de màrqueting que va ser destituït fa uns dies, els que van viatjar a Eivissa amb aquesta intenció. I avui el diari El Mundo ha revelat alguns dels missatges que Luque, exjugador del Deportivo de la Corunya i el Mallorca, va enviar a una amiga d'Hermoso i que exposarien les coaccions que la futbolista va denunciar en seu judicial, les quals les seves companyes de selecció Alexia Putellas, Irene Paredes i Misa Rodríguez van confirmar en les seves declaracions com a testimonis.

"Només li desitjo [a Hermoso] que la vida li retorni tot el que li està fent pagar a una persona [Rubiales] injustament", diu un dels missatges de WhatsApp d'Albert Luque enviats a una amiga d'Hermoso a qui va demanar ajuda després que la futbolista es negués a atendre'l durant el viatge a Eivissa. "No es mereix res per la poca humanitat que té", afegeix.

"Em sembla tan injust, tan injust, el que se li està fent al Luis [Rubiales]. Em sembla de tanta baixesa humana l'actitud de la Jenni... Tan poca empatia i humanitat", segueix escrivint Albert Luque a l'amiga d'Hermoso. Allò que volia el director esportiu de la selecció espanyola masculina era "un simple gest" per part de la futbolista per "treure-li" a Rubiales "el merder més gran de la seva vida". A més, va considerar que Hermoso havia pujat "al carro de matar" i es va preguntar: "No rebre el director esportiu de la RFEF i amic dos minuts?"

D'altra banda, Luque es va sentir enganyat perquè l'amiga d'Hermoso li havia dit prèviament que la jugadora no es pronunciaria sobre l'assumpte i va publicar un comunicat el 23 d'agost, tres dies després dels fets, mitjançant el sindicat Futpro i la seva agència de representació, TMJ. En l'escrit, Hermoso demanava "una ferma condemna davant les conductes que atempten contra la dignitat de les dones" i que s'adoptessin "mesures exemplars".

Albert Luque és el director esportiu de la selecció espanyola masculina.

Albert Luque declararà com a investigat

Posteriorment, Hermoso va denunciar Rubiales, i el jutge de l'Audiència Nacional Francisco de Jorge va citar inicialment Albert Luque per declarar com a testimoni en el cas. Però després que declaressin com a testimonis el germà d'Hermoso i una amiga de la jugadora i acusessin Luque de coaccions, el jutge va decidir canviar la seva condició de testimoni a investigat. El director esportiu de la selecció espanyola masculina declararà per aquests fets el 16 d'octubre. En la mateixa situació es troba Rubén Rivera, que declararà el dia 10.

Una de les poques persones que ha mostrat suport públic a Albert Luque des que és investigat per possibles coaccions a Jennifer Hermoso és Enric Masip, adjunt al gabinet de presidència de Joan Laporta al Barça. "Ets de les millors persones que m'he creuat a la vida, un home íntegre, discret, bon tio i autèntic. Sempre en el teu equip, amic meu. Ets un gran", va escriure Masip a Instagram, acompanyat d'una fotografia d'ell amb Albert Luque. Després de l'edició del 2022 de la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita, preguntat a EFE pel fet que s'haguessin vist molt poques dones a l'estadi, l'exjugador de futbol va respondre que "a l'home sempre li ha agradat més el futbol que a la dona".

stats