Futbol
Esports Futbol 15/09/2012

Un Madrid irritat no pot amb la intensitat del Sevilla i es torna a deixar tres punts més a la Lliga (1-0)

Un gol de Trochowski al primer minut de joc, després d'un córner mal defensat pels blancs, dóna la victòria als andalusos i deixa els madrilenys a vuit punts del Barça

Gonzalo Higuaín, desesperat, després de fallar una ocasió contra el Sevilla

BarcelonaEl Madrid ha perdut 1-0 al Sánchez Pizjuán, per culpa d'un gol de Trochowski al minut 1 de joc. Els blancs, histèrics davant tres punts més que se'ls escapaven sense remei des de l'inici del matx, han intentat capgirar el marcador, però no han sigut capaços de tombar l'esperit i la intensitat d'un Sevilla magnífic, que, fins i tot, ha pogut fer més gran la ferida blanca. Els madridistes acaben la quarta jornada a vuit punts del Barça.

El Sevilla ha sortit amb les piles molt carregades, amb intensitat, i ha sorprès el Reial Madrid amb un gol en la primera acció perillosa del partit, quan els blancs encara no havien assimilat que eren al Sánchez Pizjuán jugant-se tres punts importantíssims, després del triomf del Barça 1-4 a Getafe. A la sortida d'un córner, Trochowski ha avançat els andalusos. El sevillista ha entrat amb força des del darrere, aprofitant que els jugadors del Madrid defensaven en zona dins l'àrea petita i, des del punt de penal, ha caçat la pilota i ha afusellat Iker Casillas.

L'empenta dels locals, que des del començament han fet pujar les revolucions del matx fins a desesperar els jugadors del Reial Madrid, ha durat uns quants minuts més. A la primera entrada forta, Higuaín s'ha barallat amb Fernando Navarro. Després, cada xoc i cada pilota dividida amenaçava d'acabar amb tangana.

De mica en mica, i rabiós, el Reial Madrid s'ha anat apoderant del partit, acumulant ocasions. La més clara l'ha desaprofitada Higuaín al minut 20 de joc, per excés de passió. El seu xut des de l'àrea ha marxat molt desviat per sobre del travesser. El Sevilla s'ha defensat amb ordre i intensitat, a l'espera d'algun contraatac que sorprengués l'avançada defensa blanca. Els de Míchel han tingut un parell de bones ocasions per ampliar l'avantatge, però entre Casillas i la defensa madrilenya han salvat els de Mourinho de marxar amb un resultat més ampli en contra al descans.

La resposta del tècnic portuguès al segon temps ha sigut l'entrada de Modric per Özil i Benzema per Di María. Un xut del croat, que ha desviat amb els dits Palop, s'ha estavellat al pal al minut 51. La resposta sevillista ha sigut un remat massa creuat de Negredo. El partit ha seguit intens, àgil, amb ocasions a totes dues àrees. Sergio Ramos, a porteria buida, ha enviat un cop de cap al travesser. Higuaín ha tornat a impactar malament una pilota per voler anar massa ràpid en l'execució.

Quan quedaven 25 minuts per al final, Mourinho ha fet el seu últim canvi, extremament ofensiu. A la desesperada. Callejón ha substituït Arbeloa i el Madrid ha passat a defensar amb tres defenses purs (Sergio Ramos, Pepe i Marcelo), més les ajudes de Khedira. Per davant, Modric i Xabi Alonso han intentat generar ocasions per al quartet que esperava a dalt: Benzema, Higuaín, Cristiano i Callejón. La fórmula ha acabat d'empènyer el partit al caos, un escenari on tan aviat podia arribar l'1-1 com el 2-0, que s'insinuava a cada cursa de Navas o cada pilota que Negredo remenava dins l'àrea.

Tot energia, tot entrega, el Sevilla ha resistit les escomeses visitants. El Madrid ha lluitat, ho ha protestat tot dins l'àrea, però no ha pogut remuntar, ofegat per un partit d'alt voltatge al qual ha entrat massa tard.