Brasil 2012
Esports Futbol 22/03/2013

Espanya s'adorm contra Finlàndia i es complica el primer lloc de grup (1-1)

Els finlandesos s'han tancat al darrere i han marcat en l'única acció de perill. Valdés, Piqué, Alba, Iniesta, Cesc, Busquets i Villa han jugat de titulars, i Pedro ha entrat després del descans

M. Molina
Andrés Iniesta, envoltat per dos jugadors finlandesos, durant l'Espanya-Finlàndia de classificació per al Mundial

BarcelonaLa selecció espanyola ha deixat escapar dos punts contra Finlàndia i s'ha complicat la classificació per al Mundial de Brasil 2014 (1-1). L'equip, amb vuit jugadors del Barça sobre la gespa, ha acabat trobant el premi del gol a l'inici de la segona meitat després d'un primer temps aculant els finlandesos a la seva àrea, però els visitants no s'han posat nerviosos, han continuat amb la seva tàctica i han acabat empatant a falta d'un quart d'hora en l'única ocasió –després d'un contraatac.

El resultat, combinat amb la victòria de França, fa que els francesos siguin líders del grup I amb 10 punts, seguits de la selecció espanyola, amb 8. Tots dos equips es veuran les cares el proper dimarts –a terreny francès– en un enfrontament directe per definir qui té més opcions de classificar-se en primer lloc i assegurar-se un bitllet directe per al Mundial.

Finlàndia, conscient de la seva inferioritat, no ha tingut complexos i s'ha tancat al darrere, situant una línia de quatre defenses seguida d'una altra de cinc migcampistes: jugadors molt junts i aculats a la porteria, cedint tot el control al combinat estatal però tapant tots els forats, ja sigui en els llançaments exteriors o en les pilotes penjades.

Valdés, Piqué, Alba, Iniesta, Cesc, Busquets i Villa han sortit d'inici, i a la represa ha estat Pedro qui ha saltat al terreny de joc. Vuit jugadors del Barça per a un partit que els blaugranes estan acostumats a jugar. Al final, però, no ha estat una acció de combinació la que ha obert el partit sinó un cop de cap de Sergio Ramos a la sortida d'un córner als tres minuts del segon temps.

Semblava que el partit ja feia baixada per als de Vicente del Bosque. Tanmateix, Finlàndia no ha variat la seva aposta i ha continuat tancada al darrere, ben ordenada, sense cedir espais. Espanya s'ha continuat estavellant una vegada i una altra contra el mur finlandès, tant, que han acabat descuidant la defensa. I així ha estat com en l'únic contraatac ben trenat dels visitants, Pukki ha pogut rematar una centrada a boca de canó i empatar el partit.

Espanya, a la desesperada, i amb Jordi Alba tocat per molèsties musculars, ha intentat trobar el gol de la victòria amb accions d'èpica. Mata ha estat a punt, amb una rematada de volea, però el tir ha sortit desviat.

Al final, 1 a 1, i bufetada per a una selecció espanyola que pensava que no tindria gaires dificultats per sumar els tres punts abans de la important cita contra la selecció francesa de dimarts.