FUTBOL
Esports Futbol 02/11/2018

"Aneu-vos-en a fregar": nou capítol masclista al futbol català

Les tres àrbitres del partit entre el San Cristóbal i el Llagostera reben insults d'un grup d'aficionats

Ara
1 min
Matilde Esteves durant un partit de Lliga

BarcelonaEn un context social sensibilitzat, conscient de la transcendència dels judicis i del poder de les paraules, el futbol segueix sent un focus de comportaments moralment dubtosos. Aquest dijous va reobrir-se el debat dels valors que arrossega l'esport d'elit amb un nou episodi d'insults masclistes durant el partit de la Tercera Divisió entre el CP San Cristóbal i el Llagostera.

Ainara Acevedo, Matilde Esteves i Ylenia Sánchez van fer història en convertir-se en la primera tripleta arbitral formada per dones que va xiular un partit a la Tercera Divisió. Una part de la graderia va respondre a la fita amb insults masclistes durant l'enfrontament. "Aneu-vos-en a fregar" va ser un dels crits que van poder sentir-se a l'estadi municipal terrassenc de Ca n'Anglada.

La resposta del club català ha sigut ràpida. Hores després del xiulet final va condemnar els fets a través d'un comunicat i va remarcar que identificaran i sancionaran els aficionats implicats: "Rebutgem qualsevol tipus de comportament masclista, irrespectuós i intolerant a les grades, que, afortunadament, no respon a l'actitud majoritària dels aficionats del CP San Cristóbal. Per tractar d'evitar que aquests fets tornin a produir-se, el club adoptarà les mesures oportunes: la identificació i l'aplicació de les sancions corresponents a aquests aficionats"

stats