FUTBOL CATALÀ
Esports Futbol 11/11/2014

El futbol català homenatja les estrelles de la temporada 2013/14

La Federació Catalana de Futbol ha celebrat la tercera Gala de les Estrelles

Martí Molina
2 min
Tots els premiats a la gala / CÈLIA ATSET

BarcelonaAlbert 'Txapi' Ferrer, Xavier Passarrius, Sergio García, Marta Corredera o Sergi Samper. Aquests són alguns dels noms propis de la Gala de les Estrelles del Futbol Català, que s'ha celebrat aquest dimarts a Barcelona i que organitza la Federació Catalana de Futbol.

L'acte s'ha celebrat a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm i ha servit per premiar els millors jugadors, tècnics i àrbitres tant de futbol 11 com de futbol sala, que han estat escollits per clubs i federats, a més d'un jurat especialitzat.

El primer dels guardonats ha estat Sergi Samper, jugador del Barça B, i que ha estat escollit com a jugador amb més projecció del futbol català. En el seu cas, però, no ha pogut assistir a la gala ja que està convocat amb la selecció espanyola Sub-21, però ha agraït el guardó a través d'un vídeo. En el seu lloc, el president del conjunt blaugrana, Josep Maria Bartomeu, ha recollit el premi i ha qualificat Samper com un "exemple a seguir pels joves".

No ha estat l'única absència, ja que tampoc hi ha pogut ser Jonathan Soriano, reconegut com a màxim golejador català de la temporada passada. En el seu cas, el futbolista del Red Bull Salzburg no ha pogut traslladar-se a Catalunya, però també ha agraït a través d'un vídeo el guardó, que s'ha merescut per haver marcat 47 gols en 43 partits.

Un dels moments més destacats ha estat quan la FCF ha fet un homenatge a Carles Puyol, defensa blaugrana que aquest estiu ha penjat les botes. El jugador ha rebut un missatge de felicitació de part dels excompanys del vestidor. També hi ha hagut temps per l'humor, ja que Jordi Rios, l'actor que l'imita al 'Crakovia', l'ha volgut felicitar amb un 'gag'.

A banda d'ells, Sergio García, davanter de l'Espanyol, i Marta Corredera, jugadora del Femení A del Barça, han estat guardonats amb el premi als millors futbolistes, i Albert 'Txapi' Ferrer ha estat el millor tècnic de futbol 11 per la seva etapa al Còrdova. Pel què fa al futbol sala, els guanyadors han estat Dani Salgado (Marfil Santa Coloma) i Berta Velasco (FS Gironella), com a jugadors, a més de Xavier Passarrius (Marfil Santa Coloma) com a millor entrenador.

Per últim, el millor gol ha estat per al jugador de la Muntanyesa Nils Puchades, i Xavi Estrada ha estat designat el millor àrbitre de la temporada 2013/2014.

stats