L'Espanyol cau eliminat de la Copa del Rei a les portes de la final (0-2)

L'Athletic ha superat el conjunt de Sergio González i es veurà les cares amb el Barça pel títol

Gonzalo Romero
Stuani i Sergio García, decebuts / AFP PHOTO

Cornellà-El PratLa història es repeteix. L'Espanyol ha tornat a caure eliminat de la Copa del Rei a les semifinals a mans de l'Athletic de Bilbao (0-2). El conjunt dirigit per Ernesto Valverde ha superat els catalans en les cinc ocasions que s'han enfrontat tots dos equips en aquest punt de la competició (1931-32, 1932-33, 1944-45, 1948-49, i aquesta campanya).

No ha pogut ser. L'equip periquito ho ha intentat, fins al final i de totes les maneres possibles, però no ha sigut capaç de sentenciar les semifinals que va encarrilar al Nou San Mamés (1-1). Els homes de Sergio González han caigut, però ho han fet amb el cap ben alt després de disputar un gran torneig, on han eliminat conjunts de la talla del València o del Sevilla, i davant una afició que ha gaudit del seu equip com mai en aquesta temporada (35.000 espectadors).

Els locals han començat el partit amb nervis i dubtes, perillosos companys de viatge en cites com la d'aquesta nit. Iraola ha donat el primer avís instants abans que Aduriz estrenés el marcador gràcies a un mal rebuig de la defensa local. El davanter, aquesta campanya més home gol que mai (17 gols), ha engaltat la pilota al balcó de l’àrea de Pau López i ha fet emmudir un Power8 Stadium, que fins el moment ha estat el gran protagonista del xoc.

Mala punteria

Tot i no quallar un partit per recordar, els de Cornellà també han tingut ocasions clares per capgirar el resultat. Al minut 28, una nova errada defensiva del conjunt de Bilbao, en aquest cas, ha deixat Stuani tot sol davant Herrerín, que s'ha tirat a terra amb felina agilitat i ha aturat el llançament més clar d'un jugador espanyolista de tot el xoc.

L'afició i l'equip local s'han cregut capaços d'aixecar el partit, durant uns minuts, però. Etxeita a la sortida d'un córner ha fet el segon de l'Athletic, deixant la semifinal sentenciada. Fer tres dianes en més de 45 minuts ha sigut una tasca massa complicada pels jugadors del conjunt barceloní, aquest dimecres massa tensos.

Stuani l'ha tornat a tenir. Però aquesta no ha sigut la nit de l'uruguaià, decisiu en anteriors fases de la Copa. González, conscient de la falta de punteria del sud-americà, ha donat entrada a Caicedo, revulsiu en innumerables partits, i posteriorment a Salva Sevilla per intentar tenir més pilota i generar més perill.

El canvi de dinàmica finalment no ha arribat. El conjunt de Valverde no ha donat opció i s'ha dedicat a mantenir el resultat, que ha pogut ampliar en diverses ocasions de la mà d'un expeditiu Williams. L'Athletic ha viatjat a Barcelona amb la lliçó ben apressa, ha fet els deures i ha aconseguit la classificació per a la final copera, on s'enfrontarà al Barça el proper 30 de maig.