FUTBOL INTERNACIONAL
Esports 29/05/2015

Irregularitats en el Mundial del 2002 per afavorir Corea, segons el 'Corriere dello Sport'

El rotatiu italià acusa l'àrbitre Byron Moreno i el mateix organisme del futbol internacional de formar part d'un complot perquè el conjunt asiàtic arribés el més lluny possible

Efe
1 min
Portada del 'Corriere dello Sport' / CORRIERE DELLO SPORT

RomaEl diari italià 'Corriere dello Sport' ha denunciat aquest divendres que la FIFA i l'àrbitre equatorià Byron Moreno van afavorir Corea del Sud en el Mundial del 2002, arbitrant de manera volguda a favor del conjunt asiàtic per condicionar els resultats.

Després de la detenció dimecres passat de set dirigents de la FIFA a Zuric, Suïssa, el diari explica que "el mecanisme era complex" i la FIFA pretenia "garantir a la nació amfitriona un camí privilegiat". En aquest Mundial del 2002 la mateixa selecció espanyola va perdre contra Corea per penals després de veure anul·lats dos gols per l'àrbitre egipci Gamal Ghandur.

"Els italians sempre havíem esperat el pitjor possible del president de la FIFA, Joseph Blatter: havíem denunciat el complot al camp, ara les indagacions de l'FBI demostren que la FIFA anava molt, molt més enllà", publica el diari esportiu. A més de la FIFA, el rotatiu acusa en concret l'equatorià Byron Moreno, qui va arbitrar el duel entre la selecció italiana i la coreana.

El 'Corriere dello Sport' denuncia que l'exàrbitre i comentarista de futbol equatorià, posteriorment condemnat a 30 mesos de presó per un cas de narcotràfic del 2010, va formar part del que qualifica com "una estafa" dins de l'escàndol de corrupció de la FIFA.

stats