Esports Futbol 24/03/2021

El futbol europeu es prepara per a un mercat revolucionari

Les estretors econòmiques dels clubs alimenten la incògnita sobre el futur de les grans estrelles

Quim Salvans
3 min
Neymar Jr. i Kylian Mbappé en un entrenament del París Saint-Germain.

BarcelonaEl compte enrere per concloure la vigent temporada ja ha arrencat. Arribada l'aturada de seleccions, els jugadors més preuats i desitjats pels grans equips del continent afronten aquesta recta final amb una motxilla carregada de dubtes sobre el seu futur i amb moltes incògnites per resoldre.

Actualment, el París Saint-Germain acapara més atenció que la resta d'equips. Els moviments que hi pugui haver a la capital francesa canviarien els esquemes d'altres plantilles. Neymar Jr. i Kylian Mbappé acaben contracte l'any que ve i la seva espera està posant nerviós Mauricio Pochettino i també inquieta el propietari del club, Nasser Al-Khelaïfi. El brasiler no ha amagat mai les ganes que té de retrobar-se al vestidor amb Lionel Messi i la decisió que prengui l'argentí a l'acabar la temporada podria ser clau de cara al futur de l'actual jugador del PSG. Recentment, l'entorn de Ney ha informat que la seva renovació està estancada. Si el PSG no fos capaç de reunir els dos excompanys, el Barça entraria en escena per propiciar la retrobada. Sempre que Messi renovés com a culer, esclar.

Amb el futur de l'argentí per resoldre, el conjunt blaugrana no deixa de mirar de reüll el Manchester City. Eric García finalitza contracte i tot apunta que aterrarà a Barcelona. Però potser no ve sol. El Kun Agüero, que també acaba contracte amb els citizens, podria acompanyar-lo. El davanter substituiria Martin Braithwaite i també seria un al·licient per aconseguir la renovació de Messi, que es va quedar sense el suport al vestidor de Luis Suárez i té molt bona relació amb el Kun. Koeman també insisteix en l'arribada de Memphis Depay (Olympique de Lió) i Georginio Wijnaldum (Liverpool). Tots dos jugadors de la selecció holandesa podrien arribar lliures al Camp Nou. El tècnic culer els coneix perfectament de la seva etapa al combinat oranje.

El Kun Agüero disputant una pilota en un partit contra el Southampton.

D'altra banda, el Reial Madrid és el més ben posicionat per aconseguir els serveis de Kylian Mbappé. Aquesta operació suposaria l'alliberament de jugadors que econòmicament compensessin el costós fitxatge del francès –segons L'Équipe, Raphael Varane seria un dels que abandonarien el Santiago Bernabéu per voluntat pròpia–. Actualment, l'equip de Zidane combat amb l'encallada continuïtat de Sergio Ramos, que demana un contracte llarg i no accepta la rebaixa salarial que li planteja Florentino Pérez. El club blanc, que no s'ha bellugat per respondre a les exigències del central, consideraria David Alaba (Bayern Munic) el jugador indicat per cobrir la vacant de l'andalús. El Barça, el Chelsea, el Manchester United, el Manchester City, el Liverpool, el PSG i el Juventus també estan interessats en pescar l'austríac, de 28 anys, que acaba contracte i marxaria gratis.

Cristiano Ronaldo també serà protagonista aquest estiu. El Juventus és tercer a la Serie A, a deu punts del líder, i està eliminat de la Champions. Aquesta mala dinàmica ha inquietat el jugador portuguès i ja es parla d'un possible retorn al Madrid i de l'interès del PSG –en funció del futur de Neymar i Mbappé–. Els candidats del conjunt italià per substituir CR7 són Mauro Icardi (PSG), Depay (Olympique de Lió), Arkadiusz Milik (Olympique de Marsella) i el Kun Agüero (Manchester City). El ball de peces serà interessant.

Cristiano Ronaldo protestant una jugada contra el Benevento Calcio.

Finalment, el futbolista que s'ha convertit en el desig de tot Europa és Erling Haaland. Encara que el jugador tingui contracte fins a l'any 2024, el seu rendiment ha enlluernat tots els grans equips. Si el Dortmund no aconseguís disputar la pròxima edició de la Champions, molts clubs, entre els quals el Barça, tindran més opcions d'aconseguir els serveis del noruec.

stats