Futbol
Esports Futbol 30/01/2021

El Llevant derrota un Madrid que juga gairebé tot el partit amb 10 jugadors (1-2)

El VAR intervé dues vegades per expulsar Militao i assenyalar un penal contra els blancs

L'àrbitre ha expulsat Militao després de revisar la jugada al VAR

BarcelonaEl Llevant ha aconseguit derrotar el Reial Madrid en un partit que ha estat marcat per l'expulsió del madridista Militao al minut 9 (1-2). Amb inferioritat durant la resta de l'enfrontament, el conjunt granota ha acabat sumant els tres punts tot i fallar un penal. Marco Asensio havia pogut donar avantatge als locals però Morales i Roger han capgirat el marcador.

Disputat encara a l'estadi Di Stéfano, mentre duren les obres al Bernabéu, el Madrid ha vist com el VAR li girava l'esquena. El partit ha començat amb una acció polèmica per la falta de Militao a Sergio León, quan aquest últim estava encarant la porteria de Courtois. En primera instància l'àrbitre, Medié Jiménez, havia mostrat la targeta groga al jugador del Madrid. Però després que l'àrbitre del VAR (Cuadra Fernández) li cridés l'atenció, ha revisat la jugada i ha expulsat Militao. El Madrid quedava condemnat a jugar almenys 81 minuts amb inferioritat.

Tot i així, el Madrid ha pogut avançar-se al marcador gràcies a una diana de Marco Asensio abans del quart d'hora de partit. Una acció també polèmica, per un possible penal previ a l'àrea blanca i que va acabar amb el contraatac materialitzat pel jugador madridista. Però el Llevant, que ha sabut jugar molt bé les cartes, ha empatat per mitjà de Morales al minut 33. A la segona part el Madrid, impotent, gairebé no ha tingut ocasions de gol mentre que el Llevant ha desaprofitat un penal al minut 64. Ha sigut en una falta de Vinicius que l'àrbitre, inicialment, havia assenyalat fora de l'àrea però que ha acabat sent pena màxima un cop revisada pel VAR. Roger ha fallat. Però ell mateix, a falta de deu minuts per acabar, s'ha rescabalat de l'acció fent el gol de la victòria del Llevant.

És la quarta derrota del Madrid en Lliga, la vuitena d'aquesta temporada. I la tercera que pateix al Di Stéfano. Un resultat que, a curt termini, pot implicar que els blancs perdin la segona plaça: passarà si el Barça guanya aquest diumenge l'Athletic Club.