La França de Dembélé i Kounde anul·la la Polònia de Lewandowski

Mbappé ha tornat a ser clau en un partit d'eliminació (3-1)

Joan Carol
Dembélé ha estat molt actiu durant tot el partit, aconseguint una assistència

BarcelonaFrança, una de les grans candidates per aconseguir la Copa del Món, ja és als quarts de final després de derrotar Polònia (3-1). Els polonesos han fet una molt bona primera part, reduint al màxim les opcions dels francesos, que tot i les constants carreres de Dembélé i Mbappé, no generaven cap opció clara. El plantejament defensiu de l'equip de Robert Lewandowski estava funcionant, però en els últims minuts de la primera part, Olivier Giroud (44') avançava els seus.

Si bé els francesos s'han posat per davant en la primera meitat, amb l'empat en el marcador la millor oportunitat ha sigut per als polonesos. Polònia buscava reduir els espais en el seu mig camp mentre feia una pressió alta sempre que podia. En el minut 38 han tingut una triple ocasió de gol, però Lloris, Lucas Hernández i Varane han tret entre els tres els tirs dels polonesos. Poc després, en el minut 44, obriria el marcador Giroud, que ja és el màxim golejador de França en Mundials.

Després del primer gol francès, ja no hi ha hagut reacció de Polònia. Tot i que han aconseguit frenar moltes de les accions dels atacants francesos, ha sigut en una de les poques arribades de les àguiles vermelles a l'àrea de Lloris que ha arribat el segon gol. Amb una contra excel·lentment conduïda per Dembélé i Giroud, el blaugrana ha assistit Mbappé. L'estrella parisenca ha enviat un xut a l'escaire de Szczęsny (74'). França ja tenia sentenciat el partit, però Mbappé, molt participatiu durant tot el partit, ha pogut fer el seu segon gol (91') en els últims minuts.

El primer gol de Mbappé, a passada de Dembélé

Amb el partit ja acabat, Polònia ha provocat un penal per unes mans d'Upamecano que ha vist el VAR. Lewandowski ha assolit la responsabilitat de fer el gol de l'honor en el seu comiat del Mundial. El blaugrana ha fallat, però l'àrbitre ha fet repetir el llançament, ja que Lloris ha aturat la pilota avançat respecte de la línia de gol. En la segona oportunitat, Lewandowski ha canviat el costat del llançament i ha enganyat així el porter del Tottenham.

França ja espera rival als quarts de final. Els actuals campions del món estan fent un bon joc col·lectiu en què especialment brillen les individualitats dels seus jugadors ofensius. El pròxim rival a superar per als de Didier Deschamps sortirà de l'encreuament entre Anglaterra i el Senegal.