'Muchachos, ahora nos volvimos a ilusionar'

L’Argentina celebra la joia de ser campiona del món, després d’una final viscuda com una muntanya russa emocional a les portes de l’estiu

Berta Reventós Meseguer
2 min
Alegria a Buenos Aires després que la selecció argentina es coronés campiona del Món

Buenos Aires (Argentina)L’Argentina està de festa major. Milions de persones arreu del país van sortir ahir a celebrar la victòria esperada. Després d’un Mundial molt lluitat i d’una final d’infart, l’afició sentia que, senzillament, era just que Leo Messi alcés la copa del món. L’eufòria va explotar als carrers de Buenos Aires al quart penal i s’ha allargat durant tota la matinada a l’Obelisco. Avui dilluns, la ressaca emocional serà enorme, i la celebració continuarà durant hores a la capital i a les províncies, amb impaciència per rebre l’equip aquesta tarda.

Milers d'aficionats argentins celebrant la victòria al Mundial a l'Obelisco.

Durant el partit, el segon gol de Mbappé va ser el primer moment en què van caure els ànims d’una afició que ja es veia guanyadora. Els plors es van escampar al minut 90, sota el sol del migdia, en un silenci que de tant en tant trencava algun grup que s’esforçava per mantenir l’energia amb el Muchachos, ahora nos volvimos a ilusionar. Si alguna cosa té l’afició argentina és que no es rendeix mai. Els penals es van viure amb una tensió asfixiant, alguns d’esquena a les pantalles. Les aturades de Dibu van convertir-lo en el segon heroi de la jornada, i el xut final de Montiel va fer implosionar els carrers. I van començar els salts, les abraçades, els petons i les batucades, culminant una unió que tothom viu en primera persona i que ningú es vol perdre.

Celebració del primer gol de Messi des de Buenos Aires.

La desfilada cap a l’Obelisco va ser immediata. Les avingudes que hi desemboquen es van convertir en autèntiques riuades albicelestes de persones de totes les edats, gèneres i procedències. Van començar a sortir graelles al carrer per preparar les tradicionals milanesas (carn arrebossada): eren quarts de quatre i ningú havia dinat per por a una indigestió. Els pocs cotxes que aconseguien circular feien sonar els clàxons i els passatgers feien onejar, per les finestres, banderes nacionals. Arribant al monument on se celebren les victòries futbolístiques, la façana del Teatro Colón vestia una samarreta gegant de la selecció que deia "Somos campeones del mundo". Sota terra, al subte (metro), els vagons tremolaven amb impaciència per arribar a la gran festa. Només importava que l’Argentina és campiona del món.

Les vacances somiades

Els argentins arrenquen l’estiu amb una alegria immensa. Els nens i nenes comencen avui les vacances escolars. Per endavant els queden hores i hores de partits de futbol amb els amics als parcs d’arreu del país. Tots juguen amb la mateixa samarreta: el 10 de Leo Messi, però amb qui somnien compartir camp algun dia és amb Julián Álvarez, tal com ho va somiar ell amb l’exblaugrana. Messi ja és etern per als argentins: han superat la fredor que havien sentit per ell per fer-se’l completament seu. Completament argentí. Tot plegat, amb la benedicció de Maradona, que ha estat present durant tot el Mundial, i a la final se’l va celebrar, un cop més, mirant al cel. Continuarà la inflació, la devaluació de la moneda, l’atur i la corrupció política, però durant uns dies l’Argentina viurà la joia de ser els millors i de ser eterns.

stats