Futbol

Neymar es juga passar el seu primer any a París sense Lliga ni Champions

El PSG només ha aconseguit guanyar la Copa francesa aquesta temporada

Quim Salvans
2 min
Neymar Jr., en un partit contra el Reims.

BarcelonaEl futur de Neymar Jr. i de Kylian Mbappé, la intenció de tenir Leo Messi i Sergio Ramos la temporada vinent i la urgent necessitat de Nasser Al-Khelaifi d'alçar la Lliga de Campions han tensat el París Saint-Germain fins al punt que l'han fet oblidar de la Ligue 1. De la mateixa manera que passa amb la lliga espanyola, la francesa encara busca un campió a l'última jornada.

El projecte multimilionari del PSG ha perdut pel camí tots els grans objectius que s'havia proposat. L'eliminació a la Champions contra el Manchester City va fer que els homes de Mauricio Pochettino unissin totes les seves forces a correcuita per emportar-se la lliga i no acabar l'any només amb una Copa francesa. Però podrien haver fet tard. Aquest diumenge a la nit es disputa l'última jornada del campionat i, contra tot pronòstic, el Lilla és el líder de la competició i té un punt de marge respecte als parisencs. És a dir, si l'equip de Christophe Galtier és capaç de guanyar el seu partit contra l'Angers (21 h), que no s'hi juga res, serà campió. En canvi, el PSG juga contra el Brest, un rival que necessita la victòria per certificar la permanència.

El París Saint-Germain ha sigut el clar dominador de la lliga francesa els últims anys. De les últimes vuit edicions, el títol s'ha acabat celebrant al Parc dels Prínceps en set ocasions. Des de l'arribada de Neymar Jr., el seu equip sempre ha tingut un motiu per somriure a l'acabar la temporada, tot i les eliminacions a Europa, però aquesta vegada ho tenen magre. En tot cas, encara que el brasiler no aconsegueixi guanyar el títol de lliga enguany, el seu futur ja està més que definit. Després d'un període d'incertesa i d'aturar les negociacions en diverses ocasions, l'exblaugrana ha decidit apostar pel projecte de la capital francesa fins al 2025.

Qui encara no s'ha pronunciat sobre el seu futur és Mbappé. El jove davanter té molts números de vestir de blanc la temporada vinent. El francès, que acabarà la Ligue 1 com a màxim golejador, manté el silenci sobre les seves intencions i això fa pensar que el Reial Madrid podria ser el seu pròxim destí.

stats