REIAL MADRID
Esports Futbol 04/12/2015

El Reial Madrid, eliminat de la Copa del Rei

El club blanc presentarà un recurs al Tribunal d'Apel·lació

Ara
2 min
Denis Txérixev, amb Rafa Benítez, en el moment de ser substituït / MARCELO DEL POZO / REUTERS

MadridEl jutge únic de Competició, Francisco Rubio, ha decidit expulsar el Reial Madrid de la Copa del Rei per l'alineació indeguda del davanter rus Denís Txérixev en el partit contra el Cadis. El jutge també multa amb 6.001 euros al club blanc (Consulta el document). El club gadità va presentar recurs dijous i el jutge ha decidit sancionar el Madrid eliminant-lo de la Copa. El Madrid, segons fonts consultades per l'ARA, segurament presentarà un recurs al Tribunal d'Apel·lació. Aquest Tribunal es reunirà per decidir la setmana vinent.

El jutge critica al seu escrit l'actitud del Madrid, parlant de "Segons el comunicat,Txérixev

112.1 del Codi Disciplinari de la RFEFVila-real, cal pensar Es compleix per tant amb la deguda seguretat jurídica a la qual al·ludeix el Reial Madrid "

mateix jugador va fer constar en la seva llicència" és la seu del Vila-real CF

Txérisev va ser sancionat la darrera temporada quan jugava cedit al Vila-real, i no va complir la sanció a la Copa contra el Cadis, en el primer partit en què podia fer-ho. Segons l'article 76.1, a l'equip que fa jugar un futbolista sancionat se li dóna "per perdut el partit, i es declara guanyador l'equip rival" però, en cas d'una eliminatòria, "es decideix que guanyi l'eliminatòria l'adversari si falta per jugar el partit de tornada". A més, el club culpable, és a dir, el Madrid, haurà de compensar amb part de la taquilla del suposat partit de tornada el Cadis.

La resposta del Madrid

Txérixevconfirma que presentarà els oportuns recursos

L'article 41

l Real Madrid C.F. ha recibido la resolución del juez de competición a las 18:17 horas y tras analizar la misma comprueba que en ésta se reconoce que la Real Federación Española de Fútbol no notificó personalmente la sanción al jugador Cheryshev, que es la única forma para que la sanción cobre eficacia, según taxativamente establece el artículo 41.2 del Código Disciplinario. El Real Madrid C.F. se reafirma en sus razonamientos y confirma que presentará los oportunos recursos en la seguridad de que la resolución final será favorable al club.

Leer más en: http://www.sportyou.es/noticias/el-real-madrid-responde-a-la-eliminacion-de-la-copa-del-rey-589179

El Madrid argumentava que Txérixev no està sancionat, ja que no s'havia comunicat al jugador la sanció. El club blanc es defensa utilitzant l'article 41, on s'especifica al punt 3 que "les notificacions als jugadors, entrenadors, tècnics, delegats i directius es podran fer al club o SAE al qual pertanyin en cada moment. Aquesta notificació serà vàlida amb caràcter general".

El mateix article afegeix que, "amb independència de la notificació personal, les resolucions sancionadores dels òrgans de la justícia federativa es publicaran íntegrament al portal web de la RFEF". En el punt 2, es matisa: "No obstant això, aquestes resolucions no produiran efectes per als interessats fins que es notifiquin personalment".

stats