COPA DEL REI
Esports Futbol 28/12/2015

El TAD confirma l'eliminació del Madrid de la Copa del Rei

El Tribunal Administratiu de l'Esport desestima el recurs del club de Florentino Pérez, eliminat després de l'alineació indeguda de Denis Txérixev

N.g.
2 min
Denis Txérixev, amb Rafa Benítez, en el moment de ser substituït / MARCELO DEL POZO / REUTERS

BarcelonaEl Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) ha desestimat aquest dilluns el recurs del Reial Madrid i, per tant, manté l'eliminació del club blanc de la Copa del Rei per l'alineació indeguda del rus Denis Txérixev en el partit d'anada dels setzens de final contra el Cadis.

Txérixev va ser sancionat la temporada 2014-2015 quan jugava cedit al Vila-real i no va complir la sanció a la Copa contra el Cadis en el primer partit en què la podia complir. Segons l'article 76.1 del codi disciplinari de la Federació Espanyola de Futbol, a l'equip que fa jugar un futbolista sancionat se li dóna "per perdut el partit i es declara guanyador l'equip rival", però en cas d'una eliminatòria "es decideix que guanyi l'eliminatòria l'adversari si falta per jugar el partit de tornada". A més, el club culpable, en aquest cas el Madrid, ha de compensar amb part de la taquilla del pretès partit de tornada el Cadis.

El cas, a la justícia ordinària

El TAD, l'11 de desembre, ja va desestimar la petició del Madrid, que havia sol·licitat la cautelar per poder jugar el partit de tornada contra el conjunt andalús. Així, ara, l'entitat presidida per Florentino Pérez encara té una via per seguir lluitant per seguir viu a la Copa: interposar un recurs contenciós administratiu. El club blanc, de fet, ha anunciat que "respecta però no comparteix" la resolució del Tribunal i ha comunicat que anirà a la via "contenciosa-administrativa", sense descartar "altres possibilitats legals" que el club està estudiant.

Segons el sorteig dels vuitens de final de la Copa, el Cadis s'enfrontarà al Celta de Vigo en la següent ronda d'aquesta competició, que es jugarà els dies 6 i 13 de gener.

stats