Futbol
Esports Futbol 09/05/2016

Michel Platini dimitirà com a president de la UEFA després que el TAS li mantingui la inhabilitació

El Tribunal d'Arbitratge redueix la sanció a quatre anys però no aixeca el càstig, una decisió que ha provocat la "decepció" de l'expresident de la UEFA

Ara / Agències
2 min
Platini, al 64è congrès de la FIFA l'any 2014

BarcelonaEl Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) ha decidit reduir de sis a quatre anys la sanció imposada per la FIFA a l'expresident de la UEFA Michel Platini i baixar, també, de 80.000 francs suïssos a 60.000 la multa al dirigent francès. Redueix la sanció però manté la pena d'inhabilitació. La decisió no ha satisfet Platini, que ha anunciat que dimitirà del seu càrrec de president de la UEFA en el pròxim congrés.

En un comunicat emès pels seus advocats, Platini "fa saber que presentarà la seva dimissió com a president de la UEFA –un càrrec del que ja estava suspès–en el pròxim congrés de l'organització". Després del congrés celebrat el passat dia 3 a Budapest, s'havia anunciat que el pròxim "ordinari" se celebraria a Hèlsinki el 2017.

El francès ha manifestat "la seva profunda decepció" pel dictamen del TAS, sobretot perquè assegura que la seva defensa té el suport de "diversos professors de dret suís".

El TAS va estudiar el passat 29 d'abril el recurs de Platini, president de la UEFA des de 2007 fins que la Comissió d'Ètica de la FIFA el va inhabilitar l'octubre passat per incomplir el Codi Ètic. Es va estimar que havia rebut un pagament de dos milions de francs suïssos de la FIFA el 2011, autoritzat per Joseph Blatter, llavors president, per treballs realitzats anys abans, segons un acord signat per tots dos el 1999.

Per l'òrgan disciplinari de la FIFA, l'acord no tenia base legal i tots dos van ser inhabilitats durant vuit anys, càstig que la Comissió d'Apel·lació va reduir el febrer passat a sis anys, també en ambdós casos, malgrat que la Comissió d'Ètica va arribar a demanar la seva suspensió a perpetuïtat.

En una primera reacció, el president de la Federació Francesa de Futbol (FFF), Noël Li Graet, ha dit en declaracions al canal "BFM TV" que lamenta la condemna de Platini, que al seu judici "no mereixia una sanció tan forta". "Estic molt trist per Michel (Platini)", ha afirmat Li Graet, que ha recordat que l'antic internacional francès "és una persona que estima el futbol, que estima l'esport".

stats