Esports Futbol 21/02/2022

El Vila-real es guanya el dret a somiar

Els groguets reben el Juventus amb la il·lusió d'emmirallar-se en la històrica temporada 2005/2006

Jordi Cardero
3 min
Arnaut Danjuma celebrant un gol contra el Granada.

BarcelonaAmb la il·lusió d'emmirallar-se amb l'equip que el 2006 va arribar a les semifinals de la Champions, el Vila-real s'enfronta en vuitens de final al Juventus (21 h, Movistar Liga de Campeones). Álvaro Morata tornarà a un estadi de la Lliga després d'haver estat a punt d'aterrar al Camp Nou al mercat d'hivern. Ho farà acompanyat de Dusan Vlahovic, el flamant fitxatge dels italians, que debutarà a la Lliga de Campions.

"Si fos per mi, em quedaria tota la vida a la Juve", ha dit Morata en el seu retorn a Espanya. El davanter que pretenia Xavi ha explicat que Massimiliano Allegri, tècnic de la Vecchia Signora, va ser clau per a la seva continuïtat. "Em va dir que Vlahovic m'ajudaria", ha afegit. El Juventus va deixar anar Cristiano Ronaldo l'estiu passat, després que marqués 102 gols en tres temporades. No obstant això, Emanuele Gamba, periodista de La Reppublica, creu que amb el portuguès la Juve va jugar "un futbol trist". Vlahovic va arribar a cop de talonari a canvi de 80 milions d'euros, i Unai Emery ha dit en roda de premsa que "segurament és el millor jugador d'Itàlia". En canvi, per a Raffaele Riverso, de Tuttosport, "encara no se l'ha de carregar de responsabilitats, ja que el salt del Fiorentina al Juventus és gran". L'atacant serbi, un nou clàssic, serà un bon complement de Morata, de qui Filippo Ricci, de La Gazzetta dello Sport, comenta que "és un molt bon actor secundari".

Vlahovic disputant una pilota en el matx contra l'Hellas Verona.

La Juve no va començar gens bé la temporada, tot i que en les darreres jornades s'ha anat acostant als tres primers classificats: Nàpols, Inter i Milà. "La lliga està oberta, la Juve és molta Juve", diu Ricci. A més, els piemontesos van acabar la fase de grups com a primers, després que el Chelsea punxés a Sant Petersburg davant el Zenit (3-3) en l'última jornada. Davant el Vila-real, Allegri no ha promès cap plantejament atractiu. "Imagino un enfrontament tàctic en què la paciència serà clau", ha explicat l'entrenador. En la mateixa línia han anat les declaracions d'Emery, que preveu un partit "molt complicat i físic".

Un duel marcat per les baixes

D'altra banda, el Vila-real, vigent campió de l'Europa League, arriba a l'eliminatòria després de guanyar a Granada (1-4) gràcies al hat trick d'un pletòric Danjuma. El davanter groguet, que va arribar del Bournemouth, ha demostrat que és un dels millors fitxatges de la temporada. "És molt potent a l'espai, fi en l'un contra un i té gol", explica Albert Quera, periodista que segueix la Lliga. Qui no acompanyarà Danjuma serà Gerard Moreno, baixa sensible per lesió en l'atac castellonenc.

Tampoc serà a l'Estadi de La Ceràmica la parella de centrals guanyadora de l'Eurocopa. Chiellini està lesionat, mentre que Bonucci ha entrat a la convocatòria tot i arrossegar unes molèsties musculars que el van deixar fora de l'últim partit de lliga. Segons Riverso, a l'eix de la defensa hi haurà De Ligt i Danilo. L'holandès, que ja va estar sota el radar del Barça, està jugant la seva millor temporada des que va arribar a Itàlia, però diu Gamba que "possiblement serà la seva última temporada a Torí". Una de les opcions per al mig del camp italià serà Arthur Melo, a qui a Itàlia no l'han abandonat els problemes extraesportius, i Locatelli, una de les sensacions de l'Eurocopa, li ha pres la titularitat.

Si per si sol Allegri és un entrenador conservador, les baixes de Dybala, que estarà a punt per a la tornada, i de Chiesa, que es va trencar els lligaments creuats el mes passat, farà del Juventus un equip especulatiu. "Sense ells, la Juve perd fantasia, encara que els equips d'Allegri mai són espectaculars", diu Riverso. Des d'Itàlia esperen una Juventus contemplativa però sòlida. "Els deixem ser favorits, però els podem guanyar", va dir Emery. "Ha construït un bloc sòlid que pot competir amb qualsevol, són millor equip que fa dos mesos", comenta Quera.

Serà un partit en què tant Emery com Allegri intentaran amagar les seves febleses a través del col·lectiu. Vlahovic s'enfrontarà a Pau Torres, que no està en el seu millor moment. Per la seva banda, Danjuma, la principal arma dels valencians, es trobarà amb una parella de centrals inèdita.

El Lilla visita la casa del vigent campió

Després de coronar-se campió del món derrotant el Palmeiras (2-1), el Chelsea s'enfrontarà al Lilla per defensar el tron continental. Els londinencs, que segueixen el rastre de Manchester City i Liverpool a la Premier, només han perdut dos dels últims 19 partits a la Champions. Els francesos, en canvi, arriben a la cita en un moment delicat. La temporada passada van proclamar-se campions de la lliga francesa, però enguany ocupen l'onzena posició. A Stamford Bridge els espera el vigent campió europeu, que malgrat invertir més de 100 milions d'euros en ell, el belga Lukaku no ha acabat de donar un plus competitiu al Chelsea.

stats