BARÇA
Esports 11/05/2016

Gaspart: "El Madrid fa mal al futbol, la campanya de les primes és indecent"

L'exdirectiu del Barça i vicepresident de la RFEF nega que l'any 1992 es primés el Tenerife per guanyar el títol de Lliga

A.l.
2 min
El grup hoteler  de Gaspart supera  el concurs de creditors

BarcelonaEl debat sobres les primes a tercers que s'ha generat aquesta setmana, abans que el Barça visiti Granada en un partit definitiu pel títol de Lliga, ha recuperat els episodis del passat en què també es va parlar de maletins plens de diners. És el cas de les lligues de Tenerife del 1992 i 1993. L'ARA ha preguntat a Joan Gaspart sobre aquesta qüestió, aprofitant el doble vessant: com a vicepresident de la Federació Espanyola de Futbol i com a exdirectiu del Barça en aquella època en què manava Josep Lluís Núñez i els blaugranes van acostumar-se als favors de tercers en l'última jornada.

Com veu la qüestió de les primes? Creu que s'hauria de regular i acceptar-les? Es parla molt del que pot passar aquest cap de setmana a Granada.

M'ho preguntes com a vicepresident de la Federació Espanyola de Futbol, no? Si es descobrís que hi ha una prima a un tercer, no amb comentaris vagues, sinó amb proves segures, s'hauria de sancionar el club. I no hauria de passar al cap de 10 anys, sinó de manera immediata. S'ha de demostrar al moment. El Madrid l'únic que fa és mal al futbol. Si jo fos del Granada m'ofendria perquè estan insinuant que em deixo comprar. És una campanya indecent. També podria el Barça primar el Deportivo... Aquest dissabte el Granada sortirà a guanyar el partit, igual que ho farà el Dépor, el Barça i el Madrid. Jo crec en el futbol i en la seva honestedat. El dia que pensi que es poden arreglar partits, perdré tota la il·lusió pel futbol. I cada vegada en tinc més.

Aquests dies han aparegut moltes informacions que asseguren que el Barça va primar el Tenerife els anys 1992 i 93, quan vostè era al club.

És mentida que el Barça primés els jugadors del Tenerife. Qui ho diu és un mentider, una ment malvada. El Barça l'únic que va fer, i jo en vaig ser testimoni, és invitar el Tenerife al Gamper. No es va pagar ni un euro, se'ls va portar al Camp Nou i la gent els va aplaudir moltíssim. A Madrid poden fer la campanya que vulguin sobre el que va passar aquells dos anys. Jo crec en l'honestedat del Tenerife i de tots els equips.

Però van aparèixer testimonis, com el de Toño, capità del Tenerife, que reconeixia que l'havien pagat per guanyar el Madrid.

El Madrid tenia un 2 a 0 a favor. Estava tot programat? Si us plau! Com es pot programar que vagis perdent 2 a 0 i després acabis remuntant 3 a 2? El Madrid tenia el partit guanyat, el Camp Nou estava desesperat. Ningú recorda qui era el porter del Tenerife? Agustín, no? On havia jugat Agustín? Al Madrid. Es va deixar fer dos gols? Què va passar amb el 2 a 0? El van canviar perquè es va lesionar a un dit... Qui era l'entrenador? Jorge Valdano. Només pensa malament qui fa les coses malament. Agustín era un porter honest. Insinuar que si et pago una prima jugaràs millor ofèn el jugador, que és un professional.

stats