Esports 20/09/2016

La Generalitat Valenciana renova a la baixa el Gran Premi de motociclisme de Xest per cinc temporades més

El govern valencià ha renegociat amb Dorna les condicions de la carrera del mundial de motociclisme i ha aconseguit un estalvi de dos milions d'euros

Efe
2 min
El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el conseller d'Esports, Vicent Marzà, han presentat l'acord de renovació del Gran premi de la Comunitat Valenciana per cinc temporades més.

ValènciaLa Generalitat Valenciana i l'empresa Dorna han aconseguit un acord de renovació per cinc anys més per celebrar el Gran Premi de motociclisme de la Comunitat Valenciana en el Mundial, que suposarà un estalvi global d'1,9 milions d'euros respecte de l'anterior acord.

La signatura del contracte, que es prolongarà fins a l'any 2021, ha tingut lloc aquest dimarts al Palau de la Generalitat en un acte en el qual han estat presents el president valencià, Ximo Puig; el conseller d'Esports de la Generalitat, Vicent Marzà; i el conseller delegat de Dorna, Carmelo Ezpeleta.

Marzà ha explicat que en aquest nou acord s'han donat una sèrie de novetats en comparació amb l'anterior i ha recalcat que el muntant de l'operació suposa un estalvi de gairebé dos milions d'euros respecte de l'anterior contracte.

Aquesta reducció és deguda al fet que l'increment anual del cànon passarà a ser d'un 3% en comptes d'un 5%, per la qual cosa el cost final dels cinc anys serà de 46,6 milions d'euros, mentre que en les condicions de l'anterior contracte haurien estat de 48,5 milions.

A més, el conseller ha explicat que les condicions de pagament són més flexibles i que el primer pagament serà més reduït, "pràcticament la meitat que en l'anterior" i s'anirà incrementant anualment, "fet que ens permet adaptar-nos a les necessitats de tresoreria". En el contracte es garanteix que el Gran Premi que se celebra a Xest serà l'últim del Mundial i que s'organitzarà a València la gala de lliurament de premis de la temporada.

Marzà ha afegit que també s'han inclòs una sèrie de "clàusules democràtiques, i d'aquesta manera ja no existirà l'anterior clàusula de confidencialitat perquè els ciutadans han de saber el que paguem per aquest Gran Premi. El contracte té vigència per cinc anys però pot ser rescindit en el cas d'un canvi de govern".

"Una altra millora és que volíem que l'impacte que genera a les nostres comarques perdurés i anés més enllà del cap de setmana, per la qual cosa hi haurà presència de la imatge de la Comunitat Valenciana en tres Grans Premis a l'exterior, que decidirem conjuntament amb l'Agència Valenciana de Turisme, per veure quins són els que més ens interessen per promocionar-nos-hi", ha assenyalat Marzà.

Per la seva banda, Ezpeleta ha recordat que València és al Mundial des del 1999, i que és "una fita important per a nosaltres". "Des de l'any passat ja estàvem parlant i ambdues parts manifestem l'interès de seguir. Sabíem que amb el canvi de govern calia negociar el contracte que s'acabava, però hem treballat junts i no ha estat gens difícil arribar a un acord".

"Hem arribat a unes clàusules correctes, que són importants, i estem molt contents per ampliar aquest acord cinc anys més. Estem segurs que quan anunciem el calendari totes les persones de MotoGP estaran molt contentes perquè València és molt important per a nosaltres", ha afegit el màxim dirigent de Dorna.

Finalment, el president Ximo Puig ha assenyalat que aquest acord "dóna estabilitat al Gran Premi i per a nosaltres té un triple impacte. L'esportiu, davant la gran afició al motociclisme que hi ha en la nostra Comunitat. D'altra banda és fonamental l'impacte directe que genera en la nostra economia, i en tercer lloc la promoció turística, ja que millora la nostra imatge de marca".

stats