Futbol
Esports 10/09/2021

El Barça arriba a la Lliga Genuine, el millor torneig del món

Un grup de 50 nois i noies amb discapacitat intel·lectual han pogut gaudir de la primera jornada al Camp Nou

2 min
El Barça arriba a la lliga genuine

BarcelonaEl Barça arriba a la millor lliga del món, la Lliga Genuine. Un projecte nascut el 2017 arran d'una iniciativa proposada pel Nàstic de Tarragona a Javier Tebas, president de la Lliga, que va acollir la idea per crear un projecte de lliga per a centenars de nois i noies amb discapacitats. Inicialment el Barça no va fer el pas endavant dubtant sobre com podria afectar els joves que no puguin entrar al Barça, però la directiva de Joan Laporta ho tenia marcat a l'agenda com una de les seves prioritats.

Aquesta setmana un grup de 50 nois i noies han sigut els protagonistes d'aquest projecte, coordinat per la Fundació Barça, en col·laboració amb el departament de diversitat i inclusió del club i La Masia. Tots els participants amb diversitat funcional intel·lectual tenen més de 16 anys, i han estat proposats per diverses entitats socials que col·laboren amb el Barça en aquest projecte, per tenir un procés de selecció ordenat. La primera jornada Genuine s’ha iniciat amb una sessió d’entrenament a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, que ha consistit en diversos exercicis, dinàmiques de grup i partits reduïts.

Posteriorment els participants i les seves famílies i acompanyants s’han traslladat al Camp Nou, on els ha rebut el president Joan Laporta i la directora general de la Fundació Barça, Marta Segú, i tot seguit han visitat el Camp Nou i el Museu del Barça. Durant tota la jornada s’han viscut moments de molta felicitat, des de l’arribada amb l’equipament de la Fundació Barça, les diverses activitats esportives, o la visita a l’estadi i el museu, però especialment amb la recepció del president Laporta, que ha sigut molt emotiva i motivadora per als participants i els seus acompanyants.

Aquest nou projecte del FC Barcelona comptarà amb la col·laboració d’entitats que treballen amb aquest col·lectiu: Fundació Cruyff, Aura Fundació, Fundació Apinas, AMPANS, Fundació Sant Tomàs, Fundació Cassià Just - Cuina Justa i la Penya Special Barça. Es tracta d’entitats que es dediquen a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat mitjançant la seva inclusió social i laboral.

Per dur a terme les activitats esportives de l’equip Genuine de la Fundació Barça, el Club ha seleccionat sis persones que integraran el cos tècnic (dos entrenadors i quatre membres de suport conductual), tots amb una àmplia experiència en la gestió d’equips de persones amb discapacitat, així com un equip d’uns deu voluntaris d’acompanyament. Un dels pròxims passos serà ara participar en la Lliga Genuine, que organitza diferents fases finals al territori estatal, en què els clubs participen amb un sistema de competició diferent, on el més important no és marcar gols. La Lliga vol organitzar la primera trobada aquest gener del 2022.

stats