BARÇA
Esports 04/12/2012

El Barça tenia fitxat Gerd Müller l'estiu del 1973

Catalunya Ràdio ha recuperat el contracte que el davanter alemany tenia tancat amb el club blaugrana

Ara
2 min

BarcelonaCatalunya Ràdio ha recuperat el contracte que el Barça va arribar a tenir firmat per fitxar l'home que encara posseeix el rècord de gols en un any natural, Gerd Müller. El contracte era al despatx de l'advocat Josep Lluís Vilaseca, directiu del club del 1969 al 1977, i el va entregar al servei de documentació del club.

Vilaseca va volar l'estiu del 1973 acompanyat del gerent Armand Carabén a Alemanya per tancar aquesta operació amb el contracte pactat amb el Bayern, que acceptava vendre el seu golejador. Però segons ha recordat a Catalunya Ràdio, "ens van dir que algú havia filtrat la notícia, i com que el Mundial es jugava l'any 1974 a Alemanya, es van moure perquè Müller no marxés de la lliga alemanya. Tenien por de fer el ridícul al seu Mundial. Va ser el govern qui va dir que no. Segons ens van explicar, va ser el ministre d'Hisenda qui va dir al Bayern que no es preocupessin pels diners, que ja ho arreglarien. Però que no es podia portar endavant el contracte".

El Barça volia fer seus els serveis de Müller −Pilota d'Or el 1970 i Bota d'Or el 1972− aquell mateix estiu del 1973, operació que no va poder fer-se realitat. "Abans del Mundial del 1974 ja teníem les converses per fitxar Cruyff iniciades. La història hauria estat diferent si Müller hagués fitxat. Müller costava uns 30 milions de pessetes més la fitxa del jugador, que calia negociar. Cruyff va costar uns 80 milions".

El contracte establia el traspàs de Gerd Müller per un milió i mig de marcs alemanys, així com el compromís de pagar 75.000 marcs per jugar dos partits amistosos al Camp Nou, en què el Barça pagava el viatge i l'estada del Bayern. Aquests partits no es van jugar. La història havia decidit que al Barça se sentiria l'idioma holandès i no pas l'alemany.

stats