PRIMERA DIVISIÓ
Esports Girona FC 18/11/2023

120 minuts i cap titularitat: Pablo Torre no juga al Girona i el Barça es preocupa

El futbolista càntabre participa més amb la selecció sub-21 que amb el líder de Primera Divisió

3 min
Pablo Torre, entrenant al gimnàs del Girona

GIRONAEls números són més sincers que les paraules: Pablo Torre ha disputat més minuts amb la selecció espanyola sub-21 que amb el Girona, on encara no ha estat titular i tan sols acumula 120 minuts de joc, distribuïts en vuit de les tretze jornades del campionat. Amb Santi Denia, són 196 minuts en dues titularitats i un parell de suplències, on ha marcat un gol, sense comptar la presència que tingui en aquesta nova aturada de seleccions, on torna a anar convocat. Quin és el problema?

Torre va deixar el Barça a l'estiu a la recerca d'un lloc on pogués gaudir de les oportunitats que Xavi Hernández no li donava. El jugador càntabre volia i necessitava jugar, però no ho està fent. I això que el futbol que practica el Girona de Míchel Sánchez, un entrenador que aposta per un estil que, a priori, s'adapta d'allò més a les qualitats del futbolista, li hauria d'encaixar. A excepció d'un parell de detalls a la pretemporada i de bons minuts en l'estrena a Sant Sebastià, on va ser l'origen del gol de l'empat, el buit és immens.

"L'hem de deixar tranquil, el seu moment arribarà", expressava fa uns dies Bojan Krkic, el responsable del seguiment dels cedits blaugranes. "Està en un equip que, aquesta temporada, està volant. Té molta competència. És un nano jove que està començant i la seva progressió és bona", assegurava a l'Sport. La cessió de Torre, de només vint anys, està sent totalment oposada a la d'Eric Garcia, titular habitual a Montilivi, que sí que l'està aprofitant. Tot i que Bojan transmeti tranquil·litat en públic, treballa en silenci per saber per què l'ex del Racing no participa en els plans de Míchel. Les pròximes setmanes seran vitals per analitzar la tendència, i si no varia s'examinarà la possibilitat de canviar el destí de la cessió perquè la progressió del futbolista no s'estanqui. Si s'arriba a aquest extrem, Barça, Girona, Torre i un tercer club s'hauran de posar d'acord.

També ha parlat del tema Quique Cárcel, el director esportiu blanc-i-vermell, en una entrevista al Diari de Girona. "És jove, té talent i ha de continuar treballant. Està en un equip que viu un gran moment. En futbol s'ha de tenir paciència i estar preparat. És molt jove i tampoc suma tants partits professionals. No és fàcil. Tot el que l'envolta ha de ser positiu perquè si ho és, ell farà un pas endavant i ens aportarà molt de rendiment". L'any passat al Barça, entre Lliga, Copa i Champions, Torre va disputar 13 partits, amb 4 titularitats i 338 minuts.

Frustració i desaparició dels plans

En l'últim partit disputat a Girona contra el Celta, Torre, que l'últim cop que va sortir al camp van ser quatre minuts contra l'Almeria amb un 5-2 el 22 d'octubre, estava escalfant a la banda, preparant-se per entrar. Llavors, però, el van enviar novament a la banqueta. I el jugador, conscient que no participaria, va llançar el pitral de males maneres. Un cop assegut, mentre treia foc pels queixals, amb cara de pocs amics, va rebotre la canyellera. Cinc dies després, s'entreveia que seria titular a Lepe, on els gironins disputaven la primera ronda de la Copa, però no va entrar ni a la convocatòria. El motiu? Unes molèsties.

"No està lesionat, té molèsties a la cama. Li hem fet proves i no surt res de cap lesió. El que cal veure és si les molèsties li impedeixen jugar perquè són les seves sensacions", deia Míchel Sánchez respecte a l'infortuni de Torre als isquiotibials, una inoportuna desaparició immediatament després de l'empipada. Les males llengües ja asseguren que la cessió podria trencar-se aquest mercat d'hivern, malgrat que fonts del club gironí afirmen que això són "especulacions". Sigui com sigui, el pas de Pablo Torre al Girona de moment és gairebé inexistent i deixa una pregunta evident: ¿està sortint a compte? Aquesta és la pregunta que comencen a fer-se al Barça.

stats