PRIMERA DIVISIÓ
Esports Girona FC 31/01/2023

L'Atlètic de Madrid, decidit a pispar-li Arnau Martínez a un Barça lligat de mans i peus

El Girona i el club matalasser negocien el fitxatge del lateral català per al pròxim estiu

3 min
Arnau Martínez, futbolista del Girona, durant el derbi contra el Barça de Montilivi

BARCELONA/GIRONAArnau Martínez s'allunya de l'Spotify Camp Nou i s'acosta al Wanda Metropolitano. El lateral català del Girona està en negociacions amb el club matalasser per vestir els seus colors a partir de la temporada vinent. Martínez, que té una clàusula de 20 milions d'euros, ha rebut l'interès blaugrana, ja que és un futbolista que agrada a Xavi Hernández. Però fonts del Barça han confirmat a l'ARA que l'entitat no entrarà en cap subhasta pel futbolista i l'operació que ara mateix pren forma té l'Atlètic com a destí.

Les converses entre clubs també s'han produït, però els de Montilivi tenen clar que l'acord no pot signar-se a qualsevol preu. Martínez, malgrat la seva joventut –tan sols té 19 anys– i afrontar el seu primer exercici a la Primera Divisió, ja ha disputat 80 partits amb el primer equip blanc-i-vermell. En aquests moments, de fet, és un dels intocables de Míchel Sánchez, que en cap cas no ha previst perdre'l durant aquest mercat d'hivern. Per a l'estiu, però, la cosa canvia.

El Girona no vol allunyar-se dels 20 milions estipulats en la clàusula del futbolista, que té contracte fins al 2025. Si l'Atlètic no els paga, perquè s'arribi a un vistiplau final entre les dues entitats existeixen fórmules alternatives: Rodrigo Riquelme, migcampista que aquest curs juga cedit per l'entitat madrilenya a Montilivi, podria entrar en l'operació, com també hi ha altres noms sobre la taula. Llavors la xifra final es mourà entre els 10 i els 15 milions d'euros.

Els contactes entre els dos clubs estan molt avançats i l'Atlètic ja ha presentat una primera oferta al Girona. Mundo Deportivo, a més, afegeix que fins i tot han tancat una espècie de dret de tempteig, en què el club gironí està obligat a comunicar al matalasser qualsevol oferta superior a la presentada, perquè aquests la puguin millorar. La negociació entre Martínez i l'Atlètic a priori és més senzilla i el futbolista signaria per a les properes quatre o cinc temporades.

Quin és el paper del Barça en tot l'assumpte?

Ara mateix, Arnau Martínez no és una prioritat per al Barça, tot i que el tingui en el radar. Senzillament, l'entitat blaugrana no es pot moure, perquè ni té fair play financer ni opcions clares de sortides. La idea amb la qual treballa la direcció esportiva per al lateral dret de la temporada vinent és situar-hi Kounde i Sergi Roberto, amb Ronald Araujo entrant de tant en tant. Aquestes són les opcions més versemblants.

Des dels despatxos es troben que és més fàcil inscriure jugadors lliures, com Íñigo Martínez, de l'Athletic, que no pas futbolistes que tenen un cost i generen una amortització. El Barça, en aquest sentit, està lligat de mans i peus. L'Atlètic no, i d'aquesta manera pot apostar fort per Arnau Martínez, un lateral que tot just comença, però al qual se li entreveu un futur esplèndid i està disposat a fer el pas per créixer. L'altre fet diferencial és que el Girona, des del primer moment, està obert a vendre.

A Montilivi són conscients que Martínez, per edat, talent i projecció, és el futbolista de la plantilla pel qual poden treure un valor econòmic més elevat. Internacional sub-21, el seu carisma i el seu pes dins del terreny de joc, en què destaca el seu atreviment per deixar-se anar en tasques ofensives, amb un percentatge molt elevat d'encert, l'han convertit en un dels futbolistes més estimats per l'afició. I el Girona aprofitarà el seu rendiment per tancar la que podria ser la venda més alta de la història del club. Una operació en què tots guanyaran, excepte el Barça.

stats