Barça

El Barça jugarà finalment el Gamper al Johan Cruyff amb 3.000 espectadors

El club confirma el canvi d'escenari després de les noves restriccions de la Generalitat, i tornarà els diners de les 14.000 entrades venudes per al Camp Nou

2 min
L'estadi Johan Cruyff en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl Trofeu Joan Gamper se celebrarà finalment a l'estadi Johan Cruyff amb 3.000 espectadors, i no pas al Camp Nou i amb 20.000 aficionats com estava previst inicialment. El comitè tècnic del Procicat i representants del Barça s'han reunit aquest dijous al matí i han acordat les noves mesures atesa la gran incidència del covid en les últimes setmanes. El club canvia d'escenari perquè, amb les restriccions, no li surt a compte obrir el Camp Nou per tan poca gent, i tornarà els diners a les 14.000 persones que van comprar l'entrada comptant que, com s'havia dit inicialment, els dos partits del torneig es disputarien a l'estadi principal de l'entitat.

La notícia suposa un revés per al club, que fa una setmana va pactar amb les autoritats que sí que es permetria l'accés d'aficionats al Camp Nou amb un 20% d'aforament. L'entitat blaugrana, de fet, estava a punt d'exhaurir les localitats disponibles (n'havia venut 14.000, el 70% del total disponible) dimecres al matí, quan va decidir suspendre'n temporalment la venda. Ara no tindrà més remei que tornar els diners a tots els aficionats que van adquirir els tiquets. Aquest procés, segons ha explicat el club, començarà dimarts de la setmana vinent.

En paral·lel, els propers dies començarà el procés de venda d'entrades per al Gamper, torneig que aquesta temporada tenia com a principal novetat la presència de l'equip femení, que jugarà abans que el masculí. De moment, l'entitat està elaborant el protocol per vendre les entrades, i haurà de decidir també si dona prioritat a aquells seguidors que ja havien adquirit la localitat per al Camp Nou. Preguntes que, ara mateix, no tenen resposta.

Aquest canvi d'última hora es produeix en el marc d'una decisió més àmplia: el Govern ha limitat al 70% l'aforament dels recintes esportius, amb un màxim de 3.000 persones. Aquesta és la condició que tant el Barça com l'Espanyol a Primera Divisió com el Girona a Segona tindran per acollir als seus estadis els primers partits de Lliga. En principi, la limitació no mourà el club perico de Cornellà-El Prat, però el blaugrana sí que estudia portar els partits de l'equip de Koeman a l'estadi Cruyff, que és més barat d'obrir que el Camp Nou. El problema del recinte situat a Sant Joan Despí és el solapament amb els compromisos del filial i del femení, que també es disputen allà.

En el comunicat, el Barça explica que es mantindrà en contacte amb la Generalitat de cara a l'inici del campionat: "De les converses es desprèn el compromís per fer tot el possible perquè el Camp Nou pugui obrir, encara sense concretar un percentatge d’ocupació, el dia 15 d’agost contra la Reial Societat".

Suspès l'amistós solidari amb el Manchester City

Com a conseqüència dels problemes per permetre grans aforaments, el partit amistós que el Barça havia de jugar aquest estiu amb el Manchester City al Camp Nou queda posposat per més endavant. Juan Carlos Unzué, impulsor de la iniciativa solidària, ha confirmat a TV3 que no valia la pena organitzar-ho tot si després la graderia no podia admetre prou públic per recaptar fons per a la investigació de l'ELA, una malaltia que l'exjugador i entrenador pateix des de fa poc més d'un any.

stats