BARÇA
Esports 28/02/2014

Alen Halilovic, el jove talent croat que jugarà al Barça

Té 18 anys, ja ha debutat amb la selecció, té un estil similar a Luka Modric i ha confirmat al seu Instagram que serà blaugrana

Toni Padilla
2 min
Alen Halilovic

BarcelonaAlen Halilović serà jugador del Barça. D'aspecte fràgil i amb cara de nen, aquest jove croat ha destacat durant les darreres temporades per la seva capacitat de fer-se espai entre els més grans. Migcampista ofensiu, pot jugar de segona punta, té gol i pot jugar a les bandes. És esquerrà. Però en ocasions ha jugat per la dreta.

Va néixer el 18 de juny del 1996 a Dubrovnik, Croàcia. És fill de l'exinternacional bosnià Sejad Halilović. El seu pare ara treballa al Dinamo de Zagreb, després d'una carrera en què va jugar al Valladolid. Halilović de fet, podria haver escollit jugar amb Bòsnia o Croàcia. Fill d'un bosnià i una croata, ha escollit Croàcia, la terra on ha nascut i ha viscut sempre. El seu pare va ser internacional amb Bòsnia.

Halilović va començar la seva carrera jugant en les categories inferiors del Dinamo de Zagreb. El juny del 2012 va signar un contracte professional amb Dinamo i el 27 de setembre d'aquell any va fer el debut amb el primer equip en un "derbi etern" contra el Hajduk Split. El 24 d'octubre del 2012 va fer el debut europeu en el minut 90 del partit contra el París Sant-Germain a l'estadi Maksimir, i va esdevenir el segon jugador més jove en la història de la Lliga de Campions. Aquell dia es va fer famosa una fotografia d'aquest jove amb cara de nen al costat d'Ibrahimovic.

Recorda Luka Modric. Per l'estètica i l'estil de joc. Ara bé, Halilovic fa servir la cama esquerra per xutar més, encara que no sigui un golejador nat. Ara és titular al Dinamo, el líder de la lliga croata. Sol jugar darrere un punta i s'ha convertit en una estrella al seu país. Ja ha jugat tres partits amb la selecció croata absoluta. Cap d'aquests partits però, ha estat oficial. Halilovic doncs, encara podria demanar jugar amb Bòsnia.

stats