FÓRMULA 1
Esports 15/05/2016

Hamilton recupera sensacions a Montmeló

El tricampió destrossa el cronòmetre en una sessió marcada pel bon resultat dels Red Bull

Martí Molina
2 min
Lewis Hamilton, que va fer la pole, durant la classificació del Gran Premi d’Espanya a Montmeló.

BarcelonaLewis Hamilton va aconseguir la pole als entrenaments oficials del Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1. El pilot anglès va superar el seu company d’equip a Mercedes -i màxim rival a la pista- i encara la cinquena cursa de la temporada amb optimisme, gràcies a un temps d’1:22.000, gairebé tres dècimes més ràpid que Nico Rosberg.

Hamilton ja suma, amb aquesta, tres poles durant la temporada però encara no ha sigut capaç de pujar al capdamunt del podi. El tricampió ha tingut problemes a la sortida o en cursa, mentre que el seu company, Rosberg, ha sigut el més espavilat i ha acabat guanyant els quatre primers Grans Premis disputats fins ara. Amb l’asterisc del que pugui passar a la sortida, el taló d’Aquil·les de Hamilton, el pilot anglès és un dels grans favorits per endur-se el triomf a Montmeló (14 h, TV3, Antena3 i Movistar+), conjuntament amb Rosberg. A falta d’avançaments en pista, la cursa es podria resoldre en l’estratègia i les aturades a boxs.

Red Bull supera Ferrari

A la segona fila s’hi van colar els dos pilots de Red Bull, Daniel Ricciardo i Max Verstappen -aquest últim, que debuta en substitució del rus Kviat-, que són els candidats a pujar al tercer graó del podi. L’equip de la beguda energètica va superar Ferrari als entrenaments i va demostrar que té un ritme de cursa prou competitiu per acabar en la tercera i quarta posició, a l’espera d’algun error dels favorits que els permeti escalar encara més posicions.

De tota manera, hauran de defensar la plaça amb dents i ungles contra una escuderia Ferrari que no ha sigut tan competitiva com s’esperava en els entrenaments però que té un bon ritme de cursa, només un parell de dècimes per sota de Red Bull.

En una sessió marcada pel sol i per algunes ventades que dificultaven la conducció als pilots, un altre dels protagonistes va ser Carlos Sainz (Toro Rosso), que va entrar sense problemes a la Q3 i va acabar en vuitena posició, molt per davant del seu nou company d’equip (Kviat), que va finalitzar en un decebedor tretzè lloc. Fernando Alonso (McLaren), que també va poder entrar en la tercera tanda, sortirà desè.

En canvi, menys sort va tenir Felipe Massa, que només va poder ser 18è i va caure de seguida per culpa d’un error d’estratègia de l’equip Williams. El brasiler es va equivocar, ja que va sortir a la pista per fer l’últim intent de volta ràpida quan quedava molt poc temps i va trobar trànsit al traçat, cosa que li va impedir millorar el crono.

stats