MOTOR - MUNDIAL DE FÓRMULA 1
Esports 14/05/2017

Hamilton trenca la malastrugança dels guanyadors a Montmeló

El britànic, guanyador l'any 2014, torna a pujar al capdamunt del podi. És el primer pilot que repeteix victòria després de 10 anys al Circuit

Nuria García
2 min
Lewis  Hamilton, creuant la línia de meta com a guanyador a Montmeló

MontmelóNo hi ha hagut onzè guanyador. Lewis Hamilton ha aconseguit la segona victòria de la temporada i el segon triomf a Montmeló i, per tant, ha trencat la malastrugança que deia que cap pilot en els últims 10 anys havia estat capaç de guanyar més d'un cop a Montmeló.

Hamilton ho ha fet, i això que Vettel ha presentat batalla. L'alemany de Ferrari, l'únic fins ara que havia guanyat més d'una cursa aquesta temporada, s'ha situat primer a la sortida, després de fer una arrencada perfecta. Al darrere, Hamilton i Bottas es situaven segon i tercer, mentre que Räikkönen i Verstappen xocaven entre ells (Bottas ha tocat Räikkönen i el finlandès ha xocat també amb Verstappen) i quedaven fora de combat.

Bona part del triomf de Hamilton ha quedat definit després de la primera aturada a boxs. Vettel ho ha fet el primer i, sis voltes més tard, ho ha fet Hamilton. Vettel, amb pneumàtics tous i frescos, ha tractat de recuperar ràpidament el terreny perdut, però ha topat amb Bottas (llavors líder de la cursa), que, amb els pneumàtics gastats, l'ha alentit durant tres voltes, les que ha trigat l'alemany de Ferrari a superar-lo. Així, la diferència de gairebé 8 segons entre Vettel i Hamilton després de la primera aturada, després de tres voltes amb l'alemany frenat per Bottas, s'ha reduït a poc més de 3 segons i mig. Bottas s'ha retirat a la volta 39 amb un problema de motor, però el finlandès ja havia fet la feina per al seu company i líder de files de Mercedes.

Després de la segona aturada, tot s'ha comprimit encara més. Hamilton ha entrat primer i Vettel, tot just una volta més tard. Ha estat quan l'alemany tornava a pista que s'han tocat: Hamilton ha intentat avançar Vettel per l'exterior, però no ho ha aconseguit i ha acabat trepitjant la gespa. Hamilton s'ha enganxat a Vettel, a qui ha superat sis voltes més tard a final de recta. I és que la diferència de pneumàtics ha estat considerable, ja que el britànic de Mercedes en calçava de tous i l'alemany de Ferrari, de mitjans.

Malgrat que en les últimes voltes Vettel ha intentat acostar-se a Hamilton, el de Mercedes ha aconseguit veure el primer la bandera de quadres i trencar la malastrugança de Montmeló. Tercer hi ha acabat Daniel Ricciardo, a més d'un minut del guanyador. Per la seva banda, Carlos Sainz ha estat setè i Fernando Alonso, dotzè.

stats