HANDBOL
Esports 16/05/2015

El Barça supera la resistència d'un bon Fraikin Granollers a l'Olímpic (29-34)

El partit ha servit per recordar la figura d'Albert López, exjugador dels vallesans

Efe
2 min
Karabatic, en acció contra el Fraikin Granollers

GranollersEl Barcelona ha guanyat per novè any consecutiu el derbi al Palau d'Esports de Granollers (29-34) patint més d'allò esperat, en un gran partit d'handbol que ha servit per oferir el millor homenatge a Albert López, el difunt exjugador local mort aquesta setmana.

Quan ha arribat el minut 7 de partit i el partit ha passat a un segon pla. Els àrbitres han aturat el partit i arribava el moment d'aplaudir amb totes les forces per homenatjar Albert López, exjugador del Granollers i impulsor del projecte "Viure a contracorrent", que va morir dilluns passat, als 21 anys, com a conseqüència d'un càncer.Tots els jugadors i cos tècnic s'han dirigit al centre de la pista per aplaudir durant un minut. S'ha escollit el minut 7 perquè era el número que Albert portava a la samarreta i s'ha aplaudit perquè Albert no volia silenci.

Després del sentit, i molt especial homenatge, el partit ha seguit, i quina millor manera de seguir l'homenatge amb un autèntic partidàs entre Granollers i Barcelona. Els blaugranes semblava que començaven a construir la seva victòria (6-8, m. 11), però els vallesans no ho volien permetre. El conjunt local se sentia cada vegada més còmode sobre la pista, i aconseguia trobar situacions clares de llançament davant una defensa visitant passiva.

A partir del minut 20, la situació ha començat a canviar. El Granollers s'ha posat per davant al marcador, i no només això, sinó que ha aconseguit obrir una bretxa de tres gols al totpoderós Barcelona (16-13, m. 23).

En aquell moment, el tècnic blaugrana, Xavi Pascual, ha sol·licitat temps mort per resoldre els problemes del seu conjunt. El Granollers ha aconseguit aguantar la diferència de gols i s'ha arribat al descans amb victòria vallesana (18-15). Aquesta era només la segona vegada en tota la temporada que el Barcelona perdia a la mitja part -ja va passar a Benidorm-.

En la represa, el ritme ha seguit igual que a la primera meitat, però poc després el Barcelona ha començat a imposar-se en joc i s'ha vist reflectit al marcador. Sorhaindo ha avançat el Barcelona una altra vegada al marcador (22-23, m. 39) i ja no ha deixat de liderar el partit fins al final. Un parcial de 0-4 per als blaugranes (23-28, m. 46) deixava el partit pràcticament sentenciat per als visitants. En els últims 10 minuts, el partit ha baixat molt de ritme, i el Barcelona ha aconseguit segellar una nova victòria a la lliga Asobal (29-34).

El central del Granollers, Álvaro Ruiz, i l'extrem blaugrana, Victor Tomás, han estat els màxims golejadors del partit amb 7 dianes. Al final del partit, el Granollers ha homenatjat, també, el central Álvaro Ruiz, que la temporada que ve jugarà en el Tolosa francès; al pivot Nicklas Grundsten, que ho farà en el HIF Karlsrona suec; al també pivot Pol Capdevila i al porter Dimitrije Pejanovic.

stats