JUDICI
Esports 15/06/2015

Arrenca el judici a França contra Karabatic

El jugador del Barça d'handbol va participar presumptament en una estafa col·lectiva després de pactar el resultat d'un partit i apostar-hi diners

Efe
1 min
Nikola Karabatic celebra un dels cinc gols de la primera part contra Qatar / MARWAN NAAMANI / AFP

ParísEl judici per estafa contra el jugador d'handbol del Barça Nikola Karabatic, el seu germà Luka i altres 14 persones involucrades en un partit presumptament falsejat al maig de 2012, quan els primers militaven en el Montpeller, ha començat aquest dilluns al Tribunal Correccional d'aquesta ciutat del sud de França.

La gran estrella de l'handbol francès està imputada per, suposadament, haver apostat fins 103.100 euros al costat d'altres sis jugadors del Montpeller i algunes de les seves parelles sobre el resultat d'almenys dos partits del seu club. Els jugadors, així com diversos familiars i amics d'aquests, van apostar contra la victòria de l'equip en un partit de finals de la temporada, quan el Montpeller ja s'havia proclamat campió de França i sabent que una derrota els reportaria enormes beneficis econòmics.

Destapat per l'organisme públic de jocs de loteria, l'assumpte va atreure immediatament l'atenció de la Justícia francesa. Tres dels catorze imputats, entre ells el mateix Nikola, van negar haver participat en l'aposta col·lectiva, si bé la resta, que sí que va admetre haver-ho fet, va eludir reconèixer el possible tripijoc d'un partit que gran part dels jugadors -inclosos els germans Karabatic- no va disputar per lesió.

Al marge del possible frau esportiu, els jutges investiguen si es va produir un delicte d'apostes il·lícites, ja que els jugadors d'handbol no tenen dret a participar en apostes esportives. Després d'una llarga instrucció de tres anys, el procés, que durarà durant almenys dues setmanes, podria comportar als imputats una pena màxima de cinc anys de presó i 375.000 euros de multa.

stats