Esports 11/05/2019

L'holandesa Kiki Bertens es treu l'espina del 2018 i guanya el seu primer Madrid Open

Supera Simona Halep amb un doble 4-6 i ascendeix fins al quart lloc del rànquing WTA

Ot Serra
2 min
L'holandesa Kiki Bertens guanya el Mútua Madrid Open de tennis

MadridLa setena millor tennista del món, Kiki Bertens, s'ha refet de la derrota de l'any passat a la final del Mutua Madrid Open i s'ha imposat a la romanesa Simona Halep, que partia com a favorita, amb un doble 4-6. L'holandesa s'ha mostrat superior durant l'hora i mitja de partit, més precisa des del fons de la pista que la seva rival, la número 3 del món, i ha acabat aprofitant la tercera pilota de campionat. Halep tenia al seu abast tornar a la primera posició del rànquing WTA i desbancar la japonesa Naomi Osaka, que va perdre a quarts de final davant la suïssa Belinda Bencic, al seu torn derrotada per la romanesa en semifinals, però ha cedit a la solidesa de Bertens.

La campiona es va acomiadar emocionada de la pista central de la Caja Mágica divendres quan, en superar Sloane Stephens, es plantava a la segona final consecutiva a la terra batuda de la capital espanyola. La tennista de 27 anys no ha perdut cap set en tot el torneig, tampoc als quarts de finals contra la seva botxí l'any anterior, Petra Kvitova. La setmana vinent a la classificació ja apareixerà dins del top 4 de les millors raquetes femenines del tennis mundial.

Les ràfegues de vent no han condicionat els cops de Bertens, que ha tret profit del seu potent revés i ha recorregut a la volea quan momentàniament ha fluixejat el seu joc des del fons de la pista. Un primer trencament de Halep al servei de l'holandesa a l'inici del partit no ha fet més que treure el millor de la guanyadora, que ha capgirat un 3-1 advers fins endur-se el primer set per 4-6. El domini s'ha mantingut durant el segon parcial, per bé que Halep ha provat de sotmetre a pressió la seva rival, que ja es veia amb la mel als llavis. No ha pogut, però, aprofitar una pilota de trencament amb el 3-4 per igualar el marcador i només ha pogut fer esperar la victòria de Bertens negant-li les dues primeres pilotes de partit de què ha disposat.

"Estic trista", ha reconegut la romanesa durant la cerimònia d'entrega de premis, que ha comptat amb el suport majoritari de la graderia al llarg del partit, i ha desitjat sort a la vencedora de cara al Roland Garros, la gran cita de finals de mes a la terra batuda de París. Bertens, que ha demanat "disculpes" a la finalista, duma el seu segon títol de la temporada i el novè de la seva trajectòria, i presenta candidatura pel Grand Slam de la capital frances. Després de treure's l'espina de Madrid ha promès al públic que l'any que ve tornarà.

stats