HOQUEI SOBRE PATINS
Esports 11/05/2019

L'Sporting de Gil, Font i Marín es cita amb el Porto de Cabestany i Grau a la final (5-4)

Els amfitrions superen el Benfica a la segona semifinal de la Lliga Europea d'hoquei patins

Jordi Graell

LisboaL'Sporting de Portugal és el segon finalista de la Lliga Europea d'hoquei patins després de superar el Benfica per 5-4. Els amfitrions de la final four, amb els catalans Pedro Gil, Ferran Font i Raül Marín a les seves files, s'han imposat en un derbi lisboeta que ha omplert les 3.000 localitats del pavelló Joao Rocha de Lisboa gràcies a un gol de Gonzalo Romero a dos minuts pel final. Els jugadors de Paulo Freitas s'enfrontaran aquest diumenge a la final contra el Porto de Guillem Cabestany i Carles Grau, que s'ha desfet anteriorment del Barça Lassa en la primera semifinal.

L'Sporting ha imprimit un ritme alt des del primer minut i s'avançava al minut set mitjançant Gil, que feia embogir un Joao Rocha entregat creuant tota la pista per celebrar la diana imitant una gallina davant la nodrida presència d'aficionats del Benfica. Després d'una bola al pal de Caio, Alejandro Domínguez demanava temps mort per intentar connectar el seu equip al partit, però Matías Platero augmentaria l'avantatge al quart d'hora de joc després de desviar una bona centrada de Gonzalo Romero. Els encarnados treien petroli de l'eufòria local per retallar distàncies ràpidament mitjançant Diogo Rafael, però abans del descans de nou Platero tornava a situar dos gols d'avantatge pels de Freitas.

Nicolía posa emoció al tram final

Després d'una mitja part on s'ha homenatjat l'anomenat Equip Meravella, els campions d'Europa de l'Sporting del 1977, l'Sporting ha patit el desgast del primer temps i ha allargat les possessions per minimitzar riscos. A més, semblava que els amfitrions deixaven el partit vist per sentència amb el 4-1 d'Henrique Magalhaes a deu minuts pel final, però res més lluny de la realitat.

L'estrella del Benfica, Carlos Nicolía, s'ha carregat el seu equip a l'esquena i en cinc minuts de rauxa anotava un gol i servia en safata dues assistències a Rafael i Ordóñez per restablir les taules a quatre minuts per la conclusió. Al minut 48, però Romero anotava finalment el gol de la victòria de l'Sporting amb una canonada des de fora l'àrea, i tot i que el Benfica ha jugat els últims instants amb cinc jugadors de pista per forçar la pròrroga, el marcador ja no s'ha mogut més.