Esports 15/04/2021

Un Godó restringit

El Barcelona Open Banc Sabadell arrenca aquest dissabte al Reial Club de Tenis de Barcelona, marcat per una reducció del pressupost i de l'aforament

Quim Salvans
2 min
Rafael Nadal durant el Masters de Montecarlo.

BarcelonaL'emblemàtic Trofeu Comte de Godó donarà el tret de sortida aquest dissabte després que no es pogués celebrar l'any passat a causa de l'epidèmia per coronavirus. La 68a edició del torneig tindrà lloc al complex Reial Club de Tenis de Barcelona i durarà nou dies (del 17 al 25 d'abril). Durant aquest cap de setmana es jugaran les qualificacions d'individuals i de dobles i els guanyadors disputaran les primeres rondes a partir de dilluns.

La situació extraordinària actual ha obligat a reduir l'aforament del torneig, seguint la normativa sanitària. L'edició d'aquest any només podrà reunir 1.000 persones diàriament. D'aquesta xifra, 300 entrades han quedat reservades als socis, i una altra quantitat s'ha distribuït als patrocinadors. El nombre d'espectadors ha quedat molt escurçat, tenint en compte que la pista Rafa Nadal, la principal del complex, pot reunir fins a 8.000 persones. Això ha provocat que les entrades s'hagin exhaurit en un tres i no res. Els tiquets es van posar a la venda a les 12 h de dimecres i en qüestió d'hores ja no en quedaven.

Nadal, el gran favorit

Una reducció del 50% del pressupost respecte a l'any 2019 ha provocat que el cartell d'aquest any sigui una mica més fluix que en altres edicions. En l'última celebració, el pressupost s'aproximava als 14 milions d'euros. Conseqüències de l'epidèmia. Tot i això, Rafael Nadal ha confirmat que provarà d'apoderar-se de nou del torneig. El número 3 del món i onze vegades guanyador del Godó aclapararà tots els focus. "Em fa moltíssima il·lusió tornar a jugar a Barcelona. Malgrat les complicades condicions, estic molt content de tornar a un lloc del qual guardo records inoblidables", ha declarat el mallorquí aquesta setmana. Nadal no ho tindrà gens fàcil. Tenistes com Stefanos Tsitsipas (cinquè del rànquing ATP) i Diego Schwartzman (novè) també provaran d'alçar el trofeu al barri de Pedralbes. El màxim representant català serà Albert Ramos-Viñolas, número 47 del món.

Actualment, els participants amb més renom del torneig estan disputant el Masters de Montecarlo, que finalitza aquest cap de setmana. A mesura que vagin quedant eliminats, posaran rumb cap a la capital catalana. La cobertura televisiva estarà repartida entre Teledeporte, Movistar + i Esport3.

stats