DOPATGE
Esports 11/02/2013

L'exciclista alemany Jaksche considera que "l'esport espanyol té molt a amagar"

L'alemany diu, que avui testifica al judici de l'operació Port, diu que Fuentes li va dir que treballava amb atletes i tenistes

Efe
1 min

BarcelonaL'exciclista alemany Jörg Jaksche assegura que testifica en el judici de l'"operació Port" perquè té "seriosos dubtes sobre la voluntat de la justícia espanyola d'anar fins al final d'aquest cas" i perquè considera que "l'esport espanyol té molt a amagar".

En una entrevista al diari francès 'Le Monde', Jaksche ha considerat "incomprensible" que la jutgessa del cas no volgués escoltar el nom dels ciclistes implicats que li va proposar el doctor Eufemiano Fuentes, principal acusat. "Normalment un jutge intenta tenir totes les informacions que li permeten aclarir un cas. A Alemanya, si més no, actuen així. Hi ha massa interessos en joc en l'esport espanyol, moltes coses a amagar".

Jaksche, que va assegurar que no farà "una semiconfessió, com Armstrong", va afirmar que va ser client del doctor Fuentes, que li va proporcionar "un programa complet de transfusions amb extraccions i lliurament de bosses de sang en diferents carreres", pel qual va abonar 15.000 euros, més altres 10.000 pagats pel seu equip. "No cal castigar només els corredors, els metges també són responsables. Guanyen molts diners oferint substàncies i coneixements", assenyala.

L'exciclista va indicar que no es va creuar amb altres esportistes a la consulta de Fuentes, però va assenyalar que el doctor va estar present a Alemanya durant el Mundial de futbol del 2006 i va dir que el metge li va afirmar que entre els seus pacients figuraven també atletes i tenistes. Jaksche, que testificarà a petició de l'Agència Mundial Antidopatge (AMA), va assegurar que "Fuentes no és un cas únic" al ciclisme.

stats